Головне

Кубок України. Лінь "Металурга", помилки Мілошевіча та українець Хаміт

12.09.2009 12:14 917 0
Кубок України. Лінь "Металурга", помилки Мілошевіча та українець Хаміт
Перед кубковим днем в Україні гра між донецьким "Металургом" та львівськими "Карпатами" здавалася однією з найцікавіших. Останнім часом дуелі між цими командами часто виходять дуже цікавими. То вони зіграють у нічию 3:3, то у напружений, але від цього не менш цікавий футбол... Та й сам статус "східно-західного дербі" сам по собі багато чого означає...

Не можна сказати, що звітна гра розчарувала - сьогодні команди зіграли у класичний український футбол з великою кількістю комбінацій і браку. Але навіть, незважаючи на це, а також на те, що результат гри було визначено ще у середині першого тайму, язик не повернеться назвати поєдинок нудним.

З перших хвилин "Металург" побіг атакувати. Спочатку команда Костова заробила цікавий штрафний, але реалізувати його не змогла. Потім міг забивати Танаса, але бив з незручного положення і Тлумак без проблем з ударом впорався.

А вже наступний шанс на взяття воріт перетворився у гол. Дімітров віддав геніальну передачу врозріз на Фабіньо, той скористався помилкою Мілошевіча при створенні штучного офсайду і спокійно легким ударом відправив м'яч під Тлумаком.

Не можна сказати, що "Металург" після голу відразу ж побіг завивати ще раз, але так вийшло, що рахунок подвоївся вже за 6 хвилин. Чіпріан Танаса скористався недолугістю львівських захисників, сам пройшов з одноку боку штрафного майданчика на інший і пробив по воротам. Наврядчи цей удар був би важким для Тлумака, але м'яч до нього так і не дійшов. На заваді став Мілошевіч, який вирішив заблокувати сферу руками - справедливий пенальті, який чіткор реалізував Дімітров - 2:0.

Власне на цьому гра й завершилася. Якщо "Металург" після цього і створював моменти, то це відбувалося переважно через помилки львів'ян у захисті. А "Карпати"... "Карпати" намагалися діяти у своєму звичному стилі, розвиваючи швидкі атаки. Тим не менш, жодну з них у першому таймі згадати не можна . Зазвичай все завершувалося вже на другій стадії атаки, коли хтось з півзахисників віддавав неточну/заслабку/незручну передачу на форвардів.

Здавалося, інтрига повернеться на початку першого тайму, коли "Карпати" влаштували штурм воріт Шуста. Втім, побачивши злагодженість і організованість донеччан у грі в захисті, запал гостей завершився вже за 5 хвилин.

За час, що залишився, "Карпати" змогли створити лише раховані моменти. Їм вдалося вивести віч-на-віч з Шустом Кузнецова, але рефері підняв прапор, сигналізуючий про сумнівний офсайд; їм вдалося вивести на ударну позиції Худоб'яка, але удар головою того прийшовся повз ворота; нарешті, їм таки вдалося забити. Кузнецов віддав чудову передачу на батісту, а той лише з другої спроби розстріляв Шуста. Після цього жодного шансу на ще один гол команда Кононова так і не створила.

Що стосується "Металурга", який останні 60 хвилин гри грав відверто ліниво, то він мав не менше шансів забити ще раз. Найреальніша нагода була у Дімітрова. Він скористався жахливою помилкою Мілошевіча, який вирішив перевести м'яч з флангу у центр, перехопив сферу і пробив. Проте, у ворота так і не влучив. 

Мілошевіча ж слід виділити окремо. сербський легіонер "Карпат" гру просто завалив. Мало того, що Іван був співучасником двох забитих м'ячів у власні ворота, він чимало невиправдано фолив та й взагалі був найслабшою ланкою у львівському механізмі. Можна не сумніватися, після матчу його очікує серйозна розмова з Кононовим...

Зате, жодної розмови уникне "металург" Ясід Хаміт. Що ж це за легіонер і коли він з'явився у "Металурзі"? А вже давно. Можна не сумніватися,якщо він час від часу буде виходитиу Прем'єр-лізі, він стане відомою фігурою у нашому футболі. Погодьтеся, в українському чемпіонаті не так багато українців з таким ім'ям та арабською зовнішності. Тим більше, Хаміт - не просто українець за паспортом. Цей 16-річний юнак арабської зовнішності народився в Україні і прожив тут все життя. Ось така цікава деталь далеко не примітного матчу.

Повертаючись же до футболу, треба відзначити, що на "Металург" тимчасова ігрова кризи сильно не вплинула, а "Карпатам" потрібно вчитися грати на виїзді, інакше -ні медалей, ні навіть місця у Лізі Європи команді Кононова не бачити.
Коментарі ()