Головне

Кубок України. 1/8 фіналу. "Динамо" другим складом пройшло "Металіст"

12.09.2009 20:54 553 0
Кубок України. 1/8 фіналу. "Динамо" другим складом пройшло "Металіст"
 

На матч кубкового протистояння із харківським "Металістом" тренер "Динамо" Валерій Газзаєв випустив найближчий резерв основної команди, явно давши відпочити лідерам перед грою із "Рубіном", який набрав непоганий хід у чемпіонаті Росії.

Натомість Мирон Маркевич не збирався жертвувати другорядним національним змаганням і виставив оптимальний на сьогодні склад команди.

Кияни з перших хвилин налагодили контроль м'яча, а господарі зробили ставки на швидкі контратаки. Саме так події і розгорталися на початку матчу - динамівці позиційно атакували та збивали темп, а металісти намагалися використовувати вільні зони для проривів до воріт Шовковського. Перша атака "Металіста" сталася лише на шостій хвилині, а вже у наступному моменті Коельо мав чудову нагоду відкрити рахунок, однак Шовковський блискуче зіграв на виході.

Після стартового натиску (до речі, без жодного реального моменту для гостей) картина на полі разюче змінилася - півзахист "Металіста" міцно заволодів центром поля і на відміну від підопічних Газзаєва хавбеки нападники господарів грали на швидкості, інколи просто перебігаючи чемпіонів. Проте, "Металісту" явно не вистачало гострого нападника, який би міг нав'язати боротьбу суперникам та гостро відкриватися на паси партнерів. Тим часом, "Динамо" реалізувало свій перший і останній у таймі момент.

Вічно запасний Мандзюк пройшов лівим флангом та віддав на Гіоане, який, накрутивши біля лицевої суперника, навісив у центр штрафного. Провал у захисті обернувся стрибком Зозулі та голом після удару головою Романа.

Далі "Динамо" не створило нічого, але цього киянам і не треба було - "Металісту" у цей день не судилося забити. Супернагоду мав Слюсар після пасу на правий край володінь СаШо, але голкіпер встиг зреагувати на удар Валентина.

Чемпіони почали активно "глушити" швидкі атаки "Металіста" довгими розіграшами м'яча між захисниками, організацією своїх атак буквально пішки. Тільки одного разу до перерви динамівці пробили по воротам Горяінова - удар низом у виконанні Гіоане не ніс небезпеки для досвідченого капітана бронзових призерів торішньої першості.

Беззуба гра "Металіста" у нападі далася взнаки на психологічній стійкості команди - кінець тайму команди провели у взаємних порушеннях і грубощах.

У перерві Маркевич зняв Марко Девіча, який явно провалив гру, випустивши екс-киянина Олійника. Однак Денис не зміг стати джокером Мирона Богдановича - лічені рази можна згадати його конструктивні дії. Власне, увесь "Металіст" не зміг додати гостроти у своїй грі, тому "Динамо" вистачало грамотного захисту для утримання позитивного результату.

Хоча не можна сказати, що металісти не створили зовсім нічого - на 52 хвилині після швидкої атаки "Металіста" помилився Шовковський, ледь не пропустивши м'яч у власні ворота. За три хвилини досвідчений воротар був безсилим після відмінного удару Коельо - м'яч влучив у стійку, ще за три хвилини здалеку приклався Обрадовіч - над поперечиною.

Можливо, вирішальний момент стався на 61 хвилині. Рефері поєдинку Андрій Шандор, відомий своїми грубими помилками протягом кар'єри футбольного судді, вирішив покарати Олійника за симуляцію у штрафному суперника. Не беруся судити без відео-повторів з різних точок, але захисник "Динамо" у підкаті грав явно не у м'яч, тому якщо і дотик до ніг Дениса не був таким сильним, то він призначався явно не у м'яч.

За хвилину скривджений нападник харків'ян пробив з 20 метрів - повз стійку. Міг ще вийти на чудову позицію Валяєв, але в останню мит м'яч перехопили захисники киян.

А що є "Динамо"? У першій половині другого тайму на полі була одна команда. І це були не чемпіони. Не можна сказати, що динамівці повністю провалили гру, адже "Металіст" забити не зміг. Але повільні позиційні атаки команди Газзаєва не несли і близько небезпеки для харків'ян. У другому таймі малопомітним став Шевченко, хоча він і лишався напевно найбільш конструктивним гравцем атаки київського гранда. Не найкраще враження справив Кравченко, який з такою грою явно не зможе конкурувати за місце в "основі" при здоровому Алієві.

За двадцять хвилин до завершення поєдинку Валерій Газзаєв зробив подвійну заміну. І змінив Шевченка з Кравченком на Мілевського та Романа Єрьоменка. "Динамо" образу додало у центрі і нападі - вже на 72 хвилині Мілевський створив небезпечний момент, але Маграо замість пасу на вихід Артему вирішив пробити - вище.

"Металіст" також не збирався здаватися. Коельо перевірив якості Шовковського у стрибках, зі штрафного небезпечно пробивши у нижній кут воріт. "Динамо" перейшло до активного пресингу на половині поля суперників і змогло переломити гру. Більше харків'яни не могли вільно господарювати у центрі, а свіжий Мілевський та Маграо, який несподівано розігрався, постійно загрожували воротам суперників.

На 78 хвилині бразилець і зовсім міг зняти усі питання щодо переможця, однак з гострого кута пробив над поперечиною. За три хвилини Мілевському не вистачило швидкості, щоб вискочити на побачення із Горяіновим після пасу Гіоане. Мав дві напівможливості і Гармаш, якого Газзаєв кинув у бій на останні десять хвилин.

"Металіст" же не зміг, або не мав сил на останній штурм. За останні двадцять хвилин гри підопічні Маркевича мали лише одну непогану атаку (і то на другій доданій хвилині), але самі загралися із короткими пасами та втратили м'яч.

Коментарі ()