Головне

Прем'єр-ліга відповіла на звинувачення "Арсенала"

08.09.2009 18:59 438 0
Прем'єр-ліга відповіла на звинувачення київського "Арсенала", назвавши їх "провокаціями та свідомим прагенням ввести футбольну громадськість в оману шляхом декларації голослівних заяв".

"Своїми постійними пошуками дешевих сенсацій, які на практиці виявляються дезінформацією, ФК "Арсенал" схиляє до думки про власну непрофесійність, некомпетентність та безвідповідальність", - йдеться у заяві Прем'єр-ліги.

Прем’єр-ліга офіційно заявляє:

1. Керівництво ПЛ ніколи публічно не визнавало, що Об’єднання нелегітимне, оскільки це не відповідає дійсності.

2. Прем’єр-ліга функціонує у звичному режимі на абсолютно законних підставах і є повноправною організацією, яка проводить чемпіонат України. ПЛ у термін передбачений законодавством подала апеляційну скаргу на рішення Окружного адміністративного суду м.Києва про ліквідацію ПЛ. Ця скарга розглядається Апеляційним судом м.Києва і до моменту набрання рішення суду законної сили діяльність ПЛ не підлягає сумніву.

3. 31 серпня 2009 р. в останній день заявкового періоду, коли у ФК "Арсенал" з’явилася необхідність заявити кількох футболістів, співробітники ПЛ із 18:00 до 22:00 спілкувалися з представниками ФК "Арсенал" і роз’яснювали як їм слід вчинити. Пізно ввечері 31 серпня 2009 р. під гарантійний лист клубу про сплату першої частини заявкового внеску були заявлені О.Романчук та Алан.

Документи по В.Федорчуку в цей день до ПЛ так і не надійшли. Працівники ФК "Арсенал" принесли їх лише 7 вересня 2009 р.

4. В останній день заявкового періоду ПЛ проявила абсолютну прихильність до всіх без винятку клубів-учасників, у тому числі до ФК "Арсенал", ФК "Динамо" та ФК "Кривбас".

5. Існує пряма норма Регламенту змагань (п. 15 ст. 7), в якій вказується, що "команда, клуб якої має заборгованість перед ПЛ, до заявки не допускається". Левова частина заявкового внеску йде на оплату гонорарів суддів, інспекторів та делегатів за обслуговування матчів чемпіонату та першості молодіжних складів. Щомісяця ПЛ сплачує за це ФФУ близько 2 млн. грн. ФК "Арсенал" не сплатив першу частину заявкового внеску на сезон 2009/2010 рр., про що був попереджений. Від ФК "Арсенал" надійшов гарантійний лист, що заборгованість буде ліквідована до 4 вересня 2009 р.
 
7 вересня.2009 р. з неповним пакетом документів на заявку В.Федорчука в офісі ПЛ з’явилися працівники ФК "Арсенал". Вони заявили про відмову платити заявковий внесок та повідомили про вимогу покрити його за рахунок "заборгованості ПЛ перед клубом".

6. Прем’єр-ліга не винна жодному клубу грошей за телевізійні і рекламні права. Клуби ПЛ, акумулювавши ці права на сезон 2008/2009 рр., заробили 14,5 млн. грн. прибутку. 11,4 млн. грн. − виплачені.

7. Затримка з виплатою решти винагороди за передачу телевізійних і рекламних прав за сезон 2008/2009 рр. викликана тим, що титульний спонсор чемпіонату України "Епіцентр-К" та офіційний партнер "Umbro" в нинішніх умовах існуючих непорозумінь між клубами ПЛ не поспішають розраховуватися за укладеними договорами. Заборгованість буде повністю ліквідована до середини жовтня 2009 р.

Прем'єр-ліга
Коментарі ()