Головне

Євро-2011. Франція (U21) - Україна (U21) - 2:2. Такі нічиї нам потрібні

08.09.2009 17:57 625 0
Євро-2011. Франція (U21) - Україна (U21) - 2:2. Такі нічиї нам потрібні
Якщо б перед виїзним матчем з Францією головному тренеру збірної України Павлу Яковенко запропонували нічию, навряд чи він був би проти цього. Тим більше, він би погодився на одне очко у середині першого тайму, коли футболісти у жовто-синіх футболках поступалися з рахунком 0:2…

Так вийшло, що на перші хвилини гри у Генгамі українці вийшли дещо розгубленими. Можливо, ми у якомусь сенсі звикли до того, щоб починати гру повільно, лише приглядаючись до суперника, але французи про це нічого не знали і вже свою першу атаку перетворили у гол.

Хоча, власне, і атакою це назвати не можна. Довга передача французів вивела Модеста сам на сам з Каниболоцьким. Форвард господарів розібрався у ситуації більш ніж впевнено, спокійно направивши м’яч у кут наших воріт – 1:0. Варто зазначити, що цього голу могло і не бути – якби при передачі на Модеста до торкнувся м’яча Селін, дев’ятий номер Франції просто потрапив би у офсайд…

Забивши гол, Франція зупинилася лише на кілька хвилин, після чого знову захопила половину поля українців. Втім, найчастіше, жодного зиску наші суперники з цього не отримували, а контратаки команди Яковенка дедалі ставали все більш гострішими.

Так, на 23-й хвилині, якби Коноплянка був трохи точніший, рахунок було б зрівняно. Півзахисник "Дніпра" потужно пробивав з-за меж штрафного майданчика, але м’яч після його удару полетів точно у Плясіда, який перевів сферу на кутовий.

Ще через дві хвилини ледь не забив Пашаєв. Він невдало виконав подачу з правого флангу, але після його удару м’яч полетів прямо за комірець Плясіда. На щастя французького воротаря, Павло лише трохи не влучив у площину воріт. Здавалося, ось-ось треба вже скористатися шансом, але відразу після цього рахунок став 2:0.

Після звичайної передачі з флангу на ризиковану відстань з воріт вийшов Каниболоцький, намагаючись вибити м’яч. Врешті-решт, ані зробити це, ані повернутися у рамку, коли бив Сахо, йому не вдалося. Так і вийшло, що француз бив вже у майже порожні ворота – 2:0.

Після двох забитих м’ячів головні обличчя поєдинку змінилися. Тепер ними стали словацькі судді, які раз по раз почали жахливо помилятися. Спочатку головний арбітр, який вже у першій чверті гри припустився кількох дрібних помилок, вирішив не ставити пенальті у наші ворота після очевидної гри Фартушняка рукою у своєму штрафному майданчику. Потім він же вирішив вирівняти ситуації тим, що не назначив одинадцятиметровий вже у інший бік, коли карній зоні збили Коноплянку. Пройшло ще кілька хвилин, і відзначився лайнсмен, піднявши прапор при виході Гуейє віч-на-віч з Каниболоцьким. І, нарешті, остання груба помилка за тайм – неназначений пенальті у ворота Франції, коли у штрафному майданчику господарів правила порушили на Зозулі.

Втім, вже за дві хвилини після останнього епізоду, слову нічого не залишалося, окрім як зарахувати гол українців. Ракицький зі штрафного сильно пробив у Плясіда, той відбив м’яч перед собою, а на добиванні був першим Чеснаков – 2:1. На цьому перший тайм і завершився.

На другу половину гри українці вийшли вже зовсім іншою командою, готовою дати французам справжній бій і забрати у них всі три очки. Небезпечно пробивали Коноплянка, Ракицький, міг вийти на рандеву з Плясідом Чеснаков, але "жовто-блакитним" весь час не вистачало якоїсь дрібниці, щоб зрівняти рахунок. Все вийшло лише на 64-й хвилині, причому гол українці забили аналогічний першому. Все так само: Ракицький б’є, Плясід відбиває м’яч перед собою, а Чеснаков добиває – 2:2.

Після того, як табло висвітлило дві двійки українці ще деякий час поатакували, а потім віддали ініціативу господарям. Особливо активним у них був Екоко, але і його старань не вистачило, щоб вирвати у команди Яковенка перемогу.

У підсумку – справедлива нічия, яка можливо знадобиться нам за рік, коли Франція приїде до України. Казати ж, про якесь значення цього очка у турнірній таблиці – означає просто філософствувати, адже зіграно лише дві гри, а вся боротьба попереду…

Франція (U21) - Україна (U21) - 2:2

Голи: 1:0 - Модест (4) 2:0 - Сахо (27), 3:0 - Чеснаков (44), 4:0 - Чеснаков (64)

Франція: Плясід, Коршья, М'Бенге, Бесс, Сахо (Бокалі, 83), М'Віля, Бакар (Нгойі, 63), Сіссоко, Модест, Гуейє (Екоко, 73), Сахо

Україна: Каниболоцький, Фартушняк, Селін (Федорчук, 78), Матвєєв, Курилов, Пашаєв, Чеснаков, Коноплянка (Родіна, 88), Ракицький, Зозуля, Морозюк

Попередження: Пашаєв, Ракицький, Матвєєв

  ІВНПМО
+11Бельгія22003-06
-12Франція21105-34
 3Україна21103-24
 4Словенія31023-53
 5Мальта30030-40
Коментарі ()