Головне

Луческу: Судді завжди на боці великих команд

29.08.2009 09:21 250 0
Після матчу за Суперубок УЄФА головний тренер "Шахтаря" Мірча Луческу в черговий раз поскаржився на суддівство.

"На жаль, наприкінці кожного з таймів арбітр свистів, коли наша команда виходила в контратаку. Це вкотре показало, що в матчах за участю великих клубів судді на їхньому боці. Можу сказати, що рефері вплинув на результат, адже в одному з моментів був стовідсотковий пенальті. Про це сказали все. У тому числі й Гвардіола, і Платіні", - заявив Луческу.

За його словами, командам було дуже важко грати через спеку та жахливий стан газону на стадіоні "Луї ІІ".

"Ми дуже добре підготувалися до гри. У цьому матчі зійшлися команди, які заслужили боротися за Суперкубок УЄФА. На жаль, довелося грати в неймовірних умовах. По-перше, було дуже спекотно, по-друге, поле було не дуже високої якості. 

Команди грали по-джентльменськи, на такому полі могло бути багато травм, але футболісти діяли з повагою один до одного. Звісно, ми знали гру "Барселони" і свої дії засновували на контратаках. Розуміли, що в нас будуть моменти, знали, що зможемо їх створити. Такі моменти в нас з'явилися, коли наші футболісти виходили майже один на один з воротарем "Барси", - сказав румунський спеціаліст.

Як повідомив тренер "гірників", у цьому матчі його команда свідомо пішла на гру від оборони.

"Знаючи гру суперника, у якого багато технічних гравців, ми свідомо пішли на дії від оборони, спробували перекрити їм всі зони, через які вони будували свої атаки. У кожній зоні наші гравці страхували один одного. Завдання полягало в тім, щоб, як тільки нам діставався м'яч, іти в контратаку або в атаку - суперник залишався розкритим, нам потрібно було це використати. Не завжди це виходило через стан поля й тому, що ми не завжди знаходили вірні рішення. Часом губили м'ячі тоді, коли могли провести гарну, перспективну контратаку", - цитує Луческу офіційний сайт "Шахтаря".
Коментарі ()