Головне

"Металіст" заявляє про політику подвійних стандартів прем'єр-ліги

14.08.2009 17:59 593 0
Харківський "Металіст" заявив про політику подвійних стандартів прем'єр-ліги. Про це йдеться у офіційній заяві, оприлюдненій на сайті клубу.

Причиною другої різкої заяви харків'ян щодо ліги, стала відмова дирекції ліги перенести матч 6 туру чемпіонату проти запорізького "Металурга" з 30 на 31 серпня. Нагадаємо, раніше "Металіст" протестував проти перенесення матчу 5 туру проти "Шахтаря".

Причиною прохання перенести матч із запоріжцями клуб Олександра Ярославського називає матч Ліги Європи 27 серпня.

"Дирекція ПЛ всупереч Регламенту поставила умовою зміни дати проведення зазначеного матчу отримання згоди команди-суперника. ФК "Металіст", суворо дотримуючись етичних норм функціонування футбольного співтовариства, направила відповідний лист з проханням на ім'я А.В. Курганського, в.о. президента ФК "Металург". Офіційну відповідь ще не отримали", - пише "Металіст".

"Показово, що раніше, при відсутності згоди ФК "Металіст" і навіть без попереднього повідомлення клубу дирекція ПЛ своєю постановою перенесла матч 5 туру чемпіонату між ФК "Металіст" ("Харків") і ФК "Шахтар" з 22 серпня (базового дня календаря змагань) на 23 вересня (резервний день календаря змагань). І це при тому, що напередодні ФК "Металіст" офіційно звернувся до ПЛ, повідомивши про свою згоду на визначення початку цього матчу в залежності від часу початку матчу ФК "Шахтар" у Лізі Європи з метою дотримання вимог п.6 ст.12 Регламенту щодо тимчасового проміжку між двома офіційними матчами не менш ніж 48 годин", - йдеться у документі

На думку харківського клубу, оскільки матч "Шахтаря" у Лізі Європи 25 серпня розпочнеться о 19.00, матч "Металіст" - "Шахтар" 5 туру чемпіонату ПЛ може бути без проблем призначений на 23 серпня, 17.00.

З огляду на вищевикладене, ФК "Металіст" повторно офіційно звернувся до дирекції ПЛ розглянути можливість визначити дату проведення матчу з "Шахтарем" на 23 серпня.

Керівництво клубу також просить дати пояснення, щодо того, чому в одних випадках для переносу дати проведення матчу дирекція ПЛ вимагає згоди команди-супротивника, а в інших випадках самостійно приймає рішення без повідомлення клубів.

Коментарі ()