Головне

Прем'єр-ліга. "Ворскла" врятувала матч у Запоріжжі

09.08.2009 20:51 368 0
Прем'єр-ліга. "Ворскла" врятувала матч у Запоріжжі
 

Полтавська "Ворскла" напередодні четвертої гри у чемпіонаті України дізналася суперників у раунді плей-офф Ліги Європи. І випав команді Павлова суперник ну дуже непростий - лісабонська "Бенфіка" вміє псувати нерви не тільки суперникам у чемпіонаті Португалії, але й європейським грандам. Втім, Микола Павлов знає як грати проти фаворитів - матчі за Кубок, Суперкубок та остання гра проти "Шахтаря" тому доказом.

Та і більшість спеціалістів схилялися до хоч і важкої, але перемоги "Ворскли". Однак гра показала протилежне.

"Ворскла" почала із якісного контролю м'яча, господарі намагалися пресингувати на половині поля суперника. Полтавчани також починали свій захист на половині поля суперника, що вилилося у "важку" і маловидовищну гру.

Перший момент у грі мали гості - Єсін завершував атаку "Ворскли" лівим флангом, але пробив повз ворота. Після перших семи-восьми хвилин "Металург" стримав стартовий натиск фаворита і одразу створив два супермоменти. Спочатку Чеснаков не втримав Каськова при "штучному оффсайді" і форвард вийшов сам на сам із Долганським. Удар із носаку пройшов біля стійки. А потім той же Каськов обіграв Вернидуба і вийшов на голкіпера "Ворскли", але Долганський врятував свою команду.

"Ворскла" не залишилася без відповіді. І якої! Після навісу від кутового прапорця Цуррі в падінні головою пробив у нижній кут, де м'яч з порожніх воріт виніс Польовий. Одразу після цього Краснопьоров сильно пробив з-за меж штрафного - м'яч пішов повз стійку.

На 27 хвилині Дебатік Цуррі знову приклався головою - м'яч пролетів біля дев'ятки. Марнувати моменти продовжив Кулаков, який втік у контратаку правим флангом і пробив, - Безотосний дістав у стрибку.

У другій половині першого тайму гра зовсім заспокоїлася. Команда Павлова володіла територіальною перевагою, але втілити її у забиті голи не могла.

Наскільки все змінилося у другому таймі! "Металург" вийшов на поле заведеним із явною метою - швидко забити. Запоріжці почали із виходу Артура Каськова на побачення із Долганським після пасу Калонаса. Але форвард пробив вище, вкотре марнуючи свою нагоду. А от його партнер Володимир Аржанов на 55 хвилині зміг реалізувати ігрову перевагу у гол.

Момент виник із удару Калонаса, який заблокували захисники. М'яч відлетів на правий фланг, звідки навісив кореєць Кім і Аржанов від дальньої стійки закинув м'яч у ворота.

Після забитого м'яча, гості кинулися відіграватися а господарі зробили ставку на контратаки. І тут, за глухої оборони суперника, у "Ворскли" практично нічого не виходило. Не спрацювали і заміни Миколи Павлова, який спостерігав матч із трибун. Ні Ахмед Янузі, на Роман Безус, гостроти у нападі гостей не додали ані на йоту.

А "Металург" мав забивати ще. Аржанов вийшов сам на сам із Долганським, але забарився із ударом чи передачею на вільного Хванга. Капітан полтавчан миттєво забрав м'яч у руки. Далі не реалізував свій момент капітан "Металурга". Дмитро Невмивака після навісу зі штрафного з правого флангу на дальній стійці виграв повітря і головою розстрілював ворота Долганського. Але влучив у стійку.

На такому тлі гол "Ворскли" виглядав абсолютно нелогічно. Підключення до атаки гостей Володимира Чеснакова на якусь секунду проґавили центральні захисники запоріжців і м'яч вдруге опинився у сітці воріт "Славутич Арени".

За 11 днів до матчу Ліги Європи проти "Бенфіки" Миколі Павлову терміново треба підсилювати напад. Адже гра з одним із грандів португальського футболу - це не рядовий матч українського чемпіонату.

"Металург" З - "Ворскла" - 1:1 (0:0)

Голи: 1:0 - Аржанов (57), 1:1 - Чеснаков (90+2)

"Металург" З: Безотосний, Невмивака, Кривцов, Вернидуб (Тцігорєв, 46), Польовий, Тейку, Карауш, Кім (Нестеров, 84), Аржанов, Калонас, Каськов (Хванг, 62)

"Ворскла": Долганський, Ярмаш (Безус, 86), Даллку, Чеснаков, Цуррі, Краснопьоров, Деспотовскі, Кулаков, Єсін, Маркоскі, Сачко (Янузі, 82)

Попередження: Кулаков (21), Карауш (31)

Коментарі ()