Головне

Михайличенко не взяв Вороніна на Туреччину

04.08.2009 13:23 529 0
Михайличенко не взяв Вороніна на Туреччину
У вівторок, 4 серпня, головний тренер національної збірної України Олексій Михайличенко оприлюднив список 18-ти футболістів, викликаних для підготовки до товариського матчу проти команди Туреччини, що відбудеться 12 серпня у Києві на стадіоні "Динамо" імені Валерія Лобановського (початок - о 21.00).

Привертає увагу присутність у списку двох динамівців, які повертаються в збірну після тривалої паузи. Голкіпер Олександр Шовковський, зігравши в її складі 85 поєдинків, за цим показником поступається лише Андрію Шевченку та Анатолію Тимощуку, в яких відповідно на два та один матч більше. Втім, за останні два роки 34-річний ветеран захищав ворота національної команди лише двічі - під час контрольних турнірів на Кіпрі у лютому 2008-го і 2009-го рр. Перерва ж у виступах під прапором збірної півзахисника Олега Гусєва, який 47 разів одягав синьо-жовту футболку, складає майже півтора року - з березня 2008-го, коли він брав участь у домашній грі проти сербів.

Загалом у серпневому варіанті збірної представлені гравці шести клубів - чотирьох вітчизняних і двох зарубіжних. Утім, цей список не варто вважати остаточним, адже після поєдинків наступного туру чемпіонату України та єврокубкових випробувань він може зазнати коригування. На тренувальній базі ФК "Динамо" у Кончі-Заспі "синьо-жовті" зберуться у понеділок, 10 серпня.

У той самий день, коли українці зустрінуться з турками, у нашій - шостій відбірній групі ЧС-2010 відбудеться один з ключових поєдинків: команда Білорусі прийматиме Хорватію. Нагадаємо, що наразі турнірну таблицю очолює збірна Англії, яка у 7 матчах набрала максимум очок. Другу сходинку поділяють хорвати та українці, в яких після 6 ігор по 11 балів. Одразу за ними - білоруси (5 ігор/9 очок), а далі - казахи (7/3) та андоррці (7/0).

Склад національної збірної

Воротарі: Андрій П'ятов ("Шахтар"), Олександр Шовковський ("Динамо").

Захисники: Віталій Мандзюк ("Динамо"), Олександр Кучер, В'ячеслав Шевчук і Дмитро Чигринський (усі - "Шахтар"), Андрій Русол ("Дніпро" Дніпропетровськ), Григорій Ярмаш ("Ворскла" Полтава).

Півзахисники: Олексій Гай ("Шахтар"), Олег Гусєв ("Динамо"), Максим Калиниченко, Сергій Назаренко і Руслан Ротань (усі - "Дніпро"), Анатолій Тимощук ("Баварія", Німеччина).

Нападники: Володимир Гоменюк ("Дніпро"), Артем Мілевський ("Динамо"), Євген Селезньов ("Дніпро"), Андрій Шевченко ("Челсі", Англія).

ffu.org.ua

Коментарі ()