Головне

Чемпіонат Європи (U19). Україна вийшла у фінал

30.07.2009 21:04 889 0
Чемпіонат Європи (U19). Україна вийшла у фінал

Українці, вирвавши перемогу у швейцарців в останньому матчі групи, у півфіналі вийшли на переможця іншої підгрупи - збірну Сербії. До цього жодна з цих команд не програвала. І якщо в України безпрограшна серія склала три матчі, адже "жовто-сині" не проходили відбір на правах господаря першості, то серби не програвали дев'ять матчів.

Сам матч для підопічних Калитвинцева розпочався більш ніж успішно. Українці були попереду вже на першій хвилині зустрічі. Пощастило відзначитися Євгену Шахову, який був першим на добиванні. До речі, це перший вихід Євгена у стартовому складі збірної. І відразу гол.

Українці продовжували тримати ініціативу та м'яч. До середини тайму у контролі м'яча господарі першості переважали сербів майже вдвічі. Команда Сербії взагалі рідко виходила на половину поля України. Але використати перевагу українській збірній так і не вдалося.

А от на екваторі першої 45-хвилинки серби зрівняли рахунок. "Допоміг" їм у цьому воротар українців Левченко. З лівого флангу пішов банальний навіс і голкіпер мав брати м'яч у руки, але вирішив відбити кулаками. І цей відбитий м'яч влучив точно в Алексіча, від якого котився у пусті ворота, але сам Алексіч вирішив його добити. Не варто критикувати молодого голкіпера, але це ж не вперше... Можна пригадати, як Левченко привіз у свої ворота пенальті у матчі з англійцями...

Ще одна помилка "на рахунку" Левченка сталася через дві хвилини після голу. Воротар невдало зіграв на виході після подачі кутового, і добре, що Кушніров заблокував удар серба по пустим воротам. Відразу після цього моменту Шевчук ледь не зловив сербів на контратаці, але удар пройшов вище воріт. Українці у цей час віддали м'яч Сербії і весь час майже відбивалися.

А який же гол дався "динамівця" Гармашу на 39 хвилині! Денис отримав м'яч у центрі поля, пішов сам на ворота Кіровскі і метрів з 25-ти потужно пробив у правий від воротаря кут воріт. Сербський голкіпер дотягнувся до м'яча, але відбити його не зміг. І знову перевага перейшла до збірної України, але ще раз забити до завершення першого тайму не вдалося.

Другий тайм також розпочався за переваги "жовто-синіх". Серби за м'яч зачепитися не могли і від цього часто фолили, немов намагалися вивести українців з рівноваги. Та цього зробити вони так і не зуміли. Описувати особливо нічого, бо було лише кілька ударів у ці хвилини, та всі неточні. А балканці все фолили. Навіть не цуралися бити українців ногами у лице, як сталося на 74 хвилині, коли Пршо нокаутував Шахова.

Такий футбол тривав до 85 хвилини, коли Коркішка вивели на ворота Кіровскі, але удар воротар відбив. Після цього м'яч опинився в ногах у Єременка, який зробив "ювелірну" подачу на голову Гармаша. Після цього було знято всі питання щодо переможця зустрічі і команди фактично догравали матч.

У фіналі Україна зустрінеться із англійцями, з якими вже грала у групі і тоді була нічия. Прикро лише те, що матч відбудеться у Донецьку на РСК "Олімпійський", а не у Маріуполі, де команди грали сьогодні. Стадіон "Іллічівець" був заповнений майже весь на півфінальному матчі України та Сербії, а от у Донецьку такої кількості глядачів ще не збиралося. Хоча, можливо, на фіналі зберуться.

Україна - Сербія 3:1 (2:1)

Голи: 1:0 - Шахов (1), 1:1 - Алексіч (22), 2:1 - Гармаш (39), 3:1 - Гармаш (86)

Україна: Левченко, Кушніров, Парцванія, Кривцов, Коркішко, Петров, Гармаш, Шевчук (Карноза, 90), Шахов, Єременко, Чайковський

Сербія: Кіровскі, Мільковіч, Благоєвіч, Медоєвіч. Црноглавац, Алексіч, Міліч (Бубала, 90), Ляйіч, Цветковіч (Джурічіч, 84), У. Матіч (Пршо, 46), Мілановіч

Попередження: Мільковіч (28), Міліч (45), Петров (71), Пршо (74), Єременко (80).

Коментарі ()