Головне

Спиридон: Було багато неуважності в лінії захисту

30.07.2009 00:13 466 0
Гравці "Шахтаря" неуважно зіграли у лінії оборони у першому матчі третього раунду відбору Ліги Чемпіонів. Про це після матчу заявив асистент головного тренер Олександр Спиридон.

"Вийшла дуже драматична гра і рахунок зовсім не відповідає тому, що відбувалося на футбольному полі. Тільк за перші дванадцять хвилин ми створили чотири голевих моменти. Найцікавіше, що ми їх створювали із такою легкістю, і з такою легкістю  входили до штрафного майданчика, що нам здавалося, що ці моменти будуть створюватися кожну хвилину", - наводить слова тренера кореспондент "Чемпіона".

За його словами, у футболі ніхто не скасовував закон: Не забиваєш ти - забивають тобі. "Я спочатку думав, що "Тімішоара" буде грати на контратаках, але навіть цього не було - вони приїхали захищатися та відбиватися", - додав наставник "гірників".

"Так сталося, була помилка у центрі поля, атакували три гравця суперника, м'яч перевели на фланг, звідти пішов простріл і забили гол. Природно, нам треба було перебудовуватися, сталися заміни. Це кардинально змінило гру - ми загнали суперника у його штрафний майданчик", - сказав Олександр Спиридон.

За словами фахівця, донеччани створили дуже багато моментів, "два рази м'яч влучив у поперечину, були ще моменти. Але пропустили контратаку".

"Не мали право входити у штрафний майданчик, треба було з гравцем, який приймав м'яч, вступати у єдиноборство у момент прийому м'яча. А Букур показав, як треба грати нападнику у штрафному майданчику. Він дуже добре володіє м'ячем - швидкісний, швидко перебирає ноги. Він обіграв Кучера і забив", - пояснив Спиридон.

"Ми намагалися витягнути цю гру і змогли забити другий гол і зрівняти рахунок. Складно висунути претензії до футболістів у такій грі. Дуже багато моментів створили, видовищний матч. Треба обігравати "Тімішоару" на виїзді. Це резюме матчу", - наголосив тренер.

На думку тренера донецької команди, в якійсь мірі результат матчу можна назвати непорозумінням. "Гра могла завершитися із крупним рахунком на користь "Шахтаря". У нас великі шанси при такій грі, яку ми показали у Донецьку".

"Треба відзначити дисципліну та віддачу "Тімішоари" та індивідуальну майстерність Букура, котрий вирішив долю матчу", - додав він.

Спиридон також прокоментував заміни після перерви, коли з поля пішли два захисника.

"Ми змінили схему не тільки тому, що пропустили гол. Ми мали щось змінити у атакувальних діях. Було багато некваліфікованих передач з флангів, особливо у Славка Шевчука. Передачі не доходили до наших гравців.

Заміни змінили акцент атаки, відмовившись від лівого захисника. Цю зону перекрив опорний хав і Чигринський. Гладкий добре увійшов у гру, не тільки забив але і мав ще моменти, які мав реалізовувати. Якби не контратака, ми могли би дотиснути суперника. Було багато неуважності в лінії захисту".

Коментарі ()