Головне

Тренер "Тімішоари": "Шахтар" лишається фаворитом

29.07.2009 23:45 363 0
Перед матчем-відповіддю третього відбірного раунду Ліги Чемпіонів донецький "Шахтар" лишається фаворитом у протистоянні проти "Тімішоари". Про це заявив головний тренер румунського клубу Іоан Сабеу, інформує кореспондент "Чемпіона"

"Фаворитом лишається "Шахтар", адже і в індивідуальному плані, і в решті компонентів донеччани нас переважають. Хочу привітати своїх гравців. Сьогодні вони себе показали. Якщо порівняти бюджет наших двох клубів, склади двох команд, та врахувати трофей, який нещодавно виграв "Шахтар", - для нас це результат, який лишає шанси", - сказав він.

За словами Сабеу, "Тімішоара" добилася несподіваного сюрпризу. "Ми маємо радіти цьому результату, бо оборону нашої команди багато разів примушували помилятися і у деяких моментах ми ледь унесли ноги. Нас ще чекає матч у відповідь, який стане вирішальним. Найважчим буде "приземлити" моїх підопічних, щоб вони не спіймалися "зірку" та відповідально поставилися до гри у Тімішоарі", - додав наставник румунського колективу.

За словами фахівця, у другому матчі "буде дуже важко, бо будуть вмотивовані обидві команди. Ми маємо пам'ятати, що до наступного матчу, що він вирішальний і більш відповідальний".

"Ми маємо пройти у Лігу Чемпіонів або Лігу Європи. Ми командна без досвіду, для багатьох гравців це був перший міжнародний матч. Для моїх гравців та для мене буде дуже хорошим результатом, якщо ми пройдемо "Шахтар" і хоча би потрапимо у Лігу Європи", - наголосив Сабеу.

На його думку, "Тімішоарі" буде допомагати і те, що перед другим матчем з "Шахтарем" команда зіграє перший матч у чемпіонаті Румунії. "Будемо сподіваємося, що наберемо темп, зіграємо у динамічніший футбол, особливо на своєму полі".

"До матчу ми думали про те, як перекрити бразильців у центрі поля і протистояти натиску суперника. Зараз можна лише похвалити наших гравців. Ми використали те, що Срна і Шевчук багато разів підключалися до атаки. Ми будували свою тактику від цього - нападники виходили проти двох центральних захисників", - сказав румунський тренер.

Він також повідомив, що для "Тімішоари" травма Паркса є суттєвою втратою. "Тільки завтра лікарі скажуть, наскільки складне ушкодження. Сподіваємося, що до наступної гри він відновиться, адже за рахунок техніки і швидкості він вміє створювати чисельну перевагу".

На думку Сабеу, відсутність Мірчі Луческу завадило "Шахтарю" виступити краще.

Коментарі ()