Головне

Українські клуби збільшили штрафи для футболістів

28.07.2009 18:47 292 0

Напередодні старту нового сезону 2009/2010 українські футбольні клуби збільшили розмір штрафів для своїх гравців.

За порушення дисципліни футболіст платить зі своєї кишені, а систему штрафів встановлює головний тренер. Список порушень, за які футболіста будуть штрафувати, прописаний в контракті, який гравець укладає з клубом, пише tsn.ua.

"Штрафи допомагають дисциплінувати команду, якщо самі гравці не можуть цього зробити. За моїми спостереженнями, найчастіше гравців штрафують за зайві кілограми", - розповідає голкіпер донецького "Металургу" Богдан Шуст.

"Найчастіше ми штрафуємо гравців за жовті картки, рідше - за запізнення. За червону штрафуємо на 2 тис. гривень. За запізнення - 1 тис., але якщо воно повториться, то сума відразу зростає в три рази", - розповідає головний тренер львівських "Карпат" Олег Кононов.

Топ-клуби вищого дивізіону - київське "Динамо" і донецький "Шахтар" - вирішили не розголошувати штрафний "прейскурант".

"За кожен зайвий кілограм ми можемо оштрафувати гравця на 100 доларів, а червона картка, яку футболіст отримав усвідомлено, може потягнути мінімум на 500 доларів", - розповідає прес-секретар "Ворскли" Артем Лобанов.

За його словами, раніше в клубі системи штрафів не було, оскільки гравці отримували невеликі гроші. "А зараз менше ніж за 10 тис.доларів ніхто грати не буде. Середня зарплата в клубі - 15-18 тис. доларів, з яких третина - це премія за перемогу команди", - говорить Лобанов.

Коментарі ()