Головне

Ліга Європи. Донецький "Металург" наплавав перемогу у Мінську

23.07.2009 19:26 771 0
Ліга Європи. Донецький "Металург" наплавав перемогу у Мінську
Матч-відповідь матчу Ліги Європи між мінським МТЗ-РІПО та донецьким "Металургом" більше запам'ятається конфузами, аніж власне футболом.

По-перше, річ у зливі, що зробила у матчі перерву на 70 хвилин. Погодьтеся, таке буває нечасто, а в українському футболі пригадується лише один аналогічний випадок, коли у 2005 році київське "Динамо" під керівництвом Леоніда Буряка поступилося у першому таймі "зливового" матчу з маріупольським "Іллічівцем", а на другий тайм арбітр зустрічі команди вирішив не виводити.

У цьому матчі, на щастя, погода змилостивилася над гравцями і все вийшло куди швидше. Уявляти, як воно було б, якби злива йшла весь сьогоднішній день, навіть не хочеться, адже при насиченому графіку донеччан робити зайвий переліт до Мінську вкрай невигідно.

Вийшов казус і з телебаченням. Гру мав транслювати ТРК "Футбол", але нішевий канал телекомпанії "Україна" показав глядачам лише перший тайм. Замість другої половини гри, вболівальники "мали щастя" подивитися відеоролики про кумедні моменти у футболі. Втім, здається, мало кому від цього було дуже смішно.

Що стосується самого матчу, то розповідати про нього майже нічого - "Металург" все вирішив ще тиждень тому у Донецьку, а у цій грі намагався перемогти лише заради свого престижу та, можливо, очок у таблицю коефіцієнтів УЄФА. Мінчанам, мабуть, було достатньо того, що команда вже потрапила у другий кваліфікаційний раунд, і, зважаючи на результат першого матчу, метою "трактористів" стало набирання досвіду у матчі з сильним за білоруськими мірками суперником.

Звичайно, за 70 хвилин, що пройшли після дощу, поле повністю висохнути не могло, тому й побачити якісний футбол глядачі шансів просто не мали. Весь матч тривала спокійна і дещо сумна гра - "Металургу" рватися вперед не дуже хотілося, а МТЗ-РІПО просто не міг це зробити за браком майстерності.

Втім, саме білоруси відкрили рахунок у цьому матчі, коли відразу після поновлення гри Кварацхелія неочікувано вивів Ніколаса Сеоліна на рандеву з Воробйовим, і бразилець не помилився - 1:0.

Отримавши чималу долю куражу, "Трактористи" спробували швиденько забити ще раз, проте то брак майстерності, а то й прості калюжі на полі їм зробити це заважали.

Зате, донеччанину Мгуні на 37-й хвилині не заважало нічого. Мусавенкосі на лівому фланзі отримав м'яч від Мхітаряна, красивим замахом обіграв захисника МТЗ-РІПО і поклав сферу точно у дальню дев'ятку воріт Суліми - 1:1.

У другому таймі на полі переважала спокійна гра з рідкими сплесками активності якоїсь з команд. По грі у складі донеччан можна виділити хіба що Олексія Годіна, який раз по раз намагався з далеку вивести "Металург" вперед. Втім, іноді його удари йшли зовсім мимо, а іноді з ними справлявся Суліма.

На сам кінець матчу "Металург" таки досяг бажаного. На 85-й хвилині Мхітарян обігрався з Макрідісом та вийшов віч-на-віч з воротарем МТЗ-РІПО. Удар у ближній кут - і Суліма капітулює.

Таким чином, донеччани, незважаючи на всі перепони все ж змогли перемогти білорусів і принести Україні важливі очки у таблиці коефіцієнтів. Нехай до гри команди Костова є маса претензій, оголошувати їх зараз не дуже хочеться. Початок сезону - гра оновленої команди лише ставиться, а час на роботу ще є, тим більше, що наступний європейський суперник словенський "Інтерблок" не набагато сильніше за білоруських "трактористів".
Коментарі ()