Головне

Євро-2009 (U-19). Швейцарці та англійці бояться української спеки

21.07.2009 11:17 463 0
Спортсменам із Західної Європи буде особливо важко грати і тренуватись в умовах нинішньої української спеки. У Донецьку і Маріуполі, де розпочинається чемпіонат Європи з футболу серед юнаків молодших 19 років, вдень температура повітря сягає плюс 40 градусів.

Юні англійці і швейцарці, котрі 21 липня ввечері зійдуться в поєдинку на стадіоні "Металург" у Донецьку, не звикли до такої спеки, і це применшує їх сили, вважають тренери обох команд.

"Кліматичні умови Англії і Швейцарії значно відрізняються від того, що ми маємо тут. Тут найголовніша проблема - спека. У Швейцарії в цю пору року середня температура сягає 19 градусів. Отже, нашим командам потрібно два-три дні, щоб акліматизуватись. Ми будемо більш готові до другої і третьої гри", - заявив тренер швейцарців Клод Ріф.
Європейці кажуть, що в таких умовах зможуть плідно працювати не більше тижня.

"В такій спеці ми не зможемо грати так само гарно, як ми це робимо в Англії. Однак це буде колосальний досвід для наших гравців. Вони будуть в таких умовах гри, де потрібно вкладатись на всі 100 відсотків", - зазначив тренер англійців Брайан Істік.

Тим часом український тренер Юрій Калітвінцев відкидає думку, що звичка тренуватись в спеці дає господарям чемпіонату якісь переваги. "Ми теж люди, і на нас теж спека має вплив. Плюс всі ми граємо в однакових умовах. Всім буде важко", - наводить слова тренера Радіо Свобода.

Коментарі ()