Головне

Донецький "Металург" і "Дніпро" голів забити не змогли

19.07.2009 21:48 694 0
Донецький "Металург" і "Дніпро" голів забити не змогли

Завершував перший тур дев'ятнадцятого чемпіонату України з футболу матч у Донецьку, де місцевий "Металург" приймав дніпропетровський "Дніпро". Саме цей поєдинок виділявся серед інших у турі і вважався центральним. Адже зустрічалися четверта та шоста команди минулої першості.

Перший тайм проходив у рівній боротьбі. І якщо у перші хвилини м'яч більше тримався у господарів, то до середини тайму вже "Дніпро" перепасовувався у центрі поля. А от з ударами у гостей не склалося. Були лише прострільні передачі, тоді як у "металургів" запам'яталися два удари Годіна та Макрідіса. Щоправда обидва були неточними.

А от друга половина першої 45-хвилинки пройшла під диктовку донеччан. Розпочалося все ударом Годіна зі штрафного у руки Боровику. На 30 хвилині Мгуні добре зіграв у відборі і відпасував на Мхітаряна, який пробив у голкіпера. Через три хвилини Макрідіс мав відкривати рахунок: Мхітарян справа зробив прострільну передачу, Боровик відбив м'яч саме на Макрідіса, який пробив повз майже пусті ворота.

До кінця тайму запам'яталися удари Мхітаряна у Боровика та Кінгслі (неточно), а також постріл Калініченка (чи не перший більш-менш нормальний удар у "Дніпра"), який пройшов біля стійки. На тому команди пішли відпочивати.

Другий тайм розпочався, як і перший - рівна боротьба з перемінним контролем м'яча. Але знову ж до небезпечних ударів справа не доходила.

Так тривало до 64 хвилини, коли хороший удар вдався Назаренку, Дішленковіч відбив м'яч перед собою, але встиг випередити Бєліка на добиванні. Це і був найнебезпечніший момент до цієї хвилини у другому таймі.

Веселіше стало на 70 хвилині, коли Калініченко зі штрафного ледве не поклав м'яч у дев'ятку воріт Дішленковіча, а у контратаці Мхітарян з гострого кута пробив вище поперечини воріт Боровика.

А найреальнішу нагоду на гол мав Маріо Сержіо, який під кінець матчу після непоганої комбінації партнерів по команді виходив на ворота "Дніпра" і пробив зовсім трохи вище дальної хрестовини.

А завершували матч "металурги" у меншості, адже на 85 хвилині арбітр зустрічі вилучив Коротецького за другу жовту картку. Проте реалізувати цю перевагу "дніпряни" не зуміли і фінальний свисток арбітра зафіксував нульову нічию.

"Металург" (Донецьк) - "Дніпро" 0:0

Вилучення: Коротецький (85)

"Металург": Дішленковіч, Воловик, Коротецький, Чечер, Маріо Сержіо, Годін (Білозор, 86), Лазіч, Макрідіс (Ткаченко, 90+1), Мхітарян, Кінгслі (Фабіньо, 53), Мгуні

"Дніпро": Боровик, Алсідес, Русол, Дєнісов, Ротань, Чеберячко,  Назаренко, Калініченко, Феррейра, Бєлік (Холєк, 64), Гоменюк (Самодін, 87)

Попередження: Коротецький (70), Ротань (72)

Коментарі ()