Головне

Іміджева перемога "Шахтаря"

18.07.2009 21:55 854 0
Іміджева перемога "Шахтаря"

"Шахтар" переміг. Він просто не міг не перемогти. Так вже склалося, що команда Олега Тарана не один рік нічого не може протиставити грандам. Так вийшло і у звітній зустрічі, яка показала, що у криворіжців не з’явилося ані гри, ані характеру. Типова команда середнього класу.

"Шахтар" вийшов на матч у своїй новій строкатій формі. Перше враження – дуже приємне. Кажуть, що за якимись новими тенденціями, важливо, щоб форма гарно виглядала на телебаченні. Підтверджую – виглядала гарно. Особливо сподобався дизайн номерів на футболках "гірників". Десь навіть згадалась англійська Прем’єр-ліга, де всі клуби грають з номерами однакого дизайну, що справляє гарне враження. Захотілося й собі такого, але нам до Англії ще далеко...

Все це разом з класною картинкою на ТРК "Футбол" мало зробити перегляд матчу справді приємним. Якщо б не одне "але": сьогодні на РСК "Олімпійському" грала у футбол лише одна команда – та сама, у строкатій формі.

У цієї зустрічі була ще одна родзинка – вперше номінальним головним тренером "Шахтаря" був Олександр Спірідон. Втім, не хотілося б звертати на це занадто велику увагу, адже реально єдиними функціями молдавського наставника було передматчеве тренування і виконання замін. Все інше "гірникам" поставив ще містер Луческу.

"Шахтар" почав гру, як це зазвичай буває у матчах з середняками українського чемпіонату, без розвідки. Вже на 3 хвилині Луіс Адріано мав реально нагоду відкрити рахунок, проте дуже незграбно пробив з центру штрафного майданчику криворіжців. Ще за п’ять хвилин сталася воістину унікальна подія у нашому футболі – арбітр матчу мав можливість поставити пенальті у ворота "Кривбасу" за фол Хіді на Агахові, який виходив з кіпером криворіжців віч-на-віч. Втім, арбітр Олександр Дердо показав "грати далі", на що також мав цілком логічні причини. Епізод, як то кажуть, - "на розсуд судді".

До речі, про Агахову. Джуліус провів на полі 57 хвилин. Його завдання було максимально простим – знаходитись на вістрі атаки "гірників" та шукати оперативний простір. Виконав його нігерієць на 32 хвилині, коли замкнув передачу з флангу Жадсона. Як тут не відзначити, вибачте, бездарність криворізького захисту. Можна не сумніватися, команда рівнем хоч трошки вище за кривбасівський не дасть "гірникам" зробити легкий за силою простріл у центр штрафного гольовою передачею. А вийшло так, що Агахові у вирішальний момент було легше забити, аніж промахнутися.

Втім, на момент голу Джуліуса рахунок був вже 1:0. Гол на 18 хвилині можна довго не описувати – ідеальне виконання штрафного Жадсоном, і Хіді може навіть не стрибати.

"Шахтар" міг забити ще, й не раз, проте іноді гравців підводила вдача, іноді – просте перегравання з м’ячем. Іноді складалося враження, що бразильським "гірникам" більш важливо красиво пограти, ніж збільшити рахунок. Бразильська хвороба зачепила навіть українця Олександра Гладкого, який у парі моментів також перетримав м’яч. Втім, це можна пояснити браком техніки форварда.

Забити у другому таймі донеччанам вдалося лише раз, коли після прострілу Шевчука і незграбним падінням у штрафному майданчику Агахови ситуацією на відмінно скористався Жадсон, який красиво перевісив Хіді, зробивши рахунок 3:0.

А що ж "Кривбас"? – А "Кривбас" так і не зміг наблизитися до воріт "Шахтаря". Єдине, що мала команда Олега Тарана – дальні удари, які хвилюватися П’ятова не змусили. Ще можна згадати кінцівку першого тайму, коли криворіжці створили непогану контратаку. Проте, зробити вирішальну передачу на Івашкевічуса через півполя Оберемко не зміг, тому нуль у графі "забиті м’ячі "Кривбасу" цілком закономірний.

Ви пам’ятаєте, як "Шахтар" три роки тому намагався ввести строкату форму? А пам’ятаєте, чому від цієї ідеї донеччани відмовились? Тому, що визнали вони таку форму нефартовою. І ось друга спроба повернути стрічки на форму "Шахтаря", яка просто не може бути скасована – забагато грошей у неї вкладено. Таким чином, перемога "помаранчево-чорних" над "Кривбасом" стала іміджевою. Гра забудеться, а такий факт оновлення форми можливо й запам’ятається…
 
"Шахтар" - "Кривбас" - 3:0 (2:0)

Голи: 1:0 - Жадсон (18), 2:0 - Агахова (33), 3:0 - Жадсон (47)

"Шахтар": Пятов, Срна, Чигринський (Чижов, 58), Кучер, Шевчук, Хюбшман, Жадсон, Вілліан, Ілсіньо (Гладкий, 68), Адріано, Агахова (Гай, 58) 

"Кривбас": Хіді, Сілагайліс (Івашкевічус, 26), Сердюк, Комарницький, Оберемко, Свиридов, Аголлі, Бюлюкбаші, Булку, Мотуз (Штурко, 57), Жданов

Попередження: Свиридов (17), Хюбшман (40), Булку (42)

Коментарі ()