Головне

Костов: "Металург" багато часу витратить на позиційний атаки

16.07.2009 09:04 437 0
Костов: "Металург" багато часу витратить на позиційний атаки

Я знаю, що є такий настрій і така думка, що наша команда - фаворит у цій грі. Я теж вважаю, що наша команда справді є фаворитом. Але це - футбол. По тому матеріалу, що ми бачили, вважаю, нам не буде легко. Не має значення, що ми граємо вдома. Команда дуже серйозно підходить до цього суперника, з огляду на те, що вони дуже організовані. Природно, у кожної команди є сильні та слабкі сторони, як у них, так і у нас.

Ми враховуємо, що "Металург" фаворит у цьому двобої з двох матчів. "Металург" (Донецьк) не такий гранд європейський, і нам не потрібно легко підходити до матчу, треба дуже серйозно поставитися до цього суперника. Так і готувалася наша команда. Організація на цей двоматчевий поєдинок, я думаю, в порядку. Побачите який футбол покаже "Металург" і наш противник.

- Під час тренувальних зборів в Австрії та Донецьку ви провели три матчі. У вас ігрової практики як такої не було, це якось позначиться на грі?

- Я саме про це і кажу, коли маю на увазі, що наша команда не так відпрацювала. Маються на увазі гравці, які прийшли в нашу команду. Вони ще мало працювали з іншими. Тому наша команда не відпрацювала так, як хотілося б. І взагалі легко не буде, якщо ми розслаблені підійдемо до цього поєдинку.

- З новачків хто стане гравцем основи?

- Я нічого не можу говорити тому, що ще не визначився з основним складом.

- Загалом, Годін, Мгуні, кого ви вважаєте гравцями основного складу?

- Годін - так, він буде на мачті.

- Скажіть, в оприлюдненій вами заявці в Лігу Європи немає Шуста. Чому?

- На цю тему краще зверніться до нашого спортивного директора тому, що там ще є обговорення між нами і командою "Шахтар", не визначилися повністю за взаєминами з Шустом.

- Він ще не ваш гравець? Ви на нього не можете розраховувати?

- У завтрашній грі - ні.

- Ви будете давати установку своїм гравцям забити швидкий гол? Намагатися забити у перші п'ятнадцять хвилин? Чи для вас важливо не форсувати події?

- Я не хочу ставити такі цілі, що команді потрібно забити гол у перші десять хвилин. Це звучить несерйозно. Ще раз кажу, "Металург" - хороша команда, бере участь в сильному чемпіонаті. Але у нас немає досвіду, навіть особисто у мене теж немає. І тому ми не будемо ставити такі емоційні вказівки нашим гравцям: давайте в перші десять хвилин, щоб ми вирішили матч на нашу користь. Ми підходимо дуже серйозно до цього противника. І сподіваюся, що наша команда покаже гідну гру і результативний футбол.

- Білорус Владзімір Карицька не заявлений в Лігу Європи і, наскільки я розумію, і на чемпіонат України. Він облишить команду?

- Так, ми прощаємося з ним.

- Ви не розраховуєте на нього і в чемпіонаті теж?

- Він іде. Можете навіть зробити пропозицію від білоруської команди - він ваш гравець.

- У команді суперника один із досвідчених та відомих гравців Риндюк, він зробив дубль, ви персонально проти нього збираєтеся грати?

- Дуже серйозно підходимо до цього гравця. Наскільки я пам'ятаю, йому 31 рік, але він показує гарний футбол. Звертаємо увагу і на нього, як і на всіх інших. Не персонально, ми персонально не граємо. В залежності від того, в яку зону він потрапляє, ми будемо дуже обережні з ним.

- Риндюк не приїхав до Донецька. Як ви прокоментуєте цей факт? Чи буде це підмогою для вашої команди?

- Ми звертаємо увагу на такий аспект: цей колектив сильний своїми командними діями. Ми не ділимо по окремим гравцям, немає гравців, на яких ми сильно зупиняємо увагу. Видно, що кожен гравець знає свою позицію, хороша організація захисту. За окремим гравцями ... У нас не буде спеціального підходу до будь-якого гравця. Просто з повагою дивимося на всі командні дії.

- Ви кажете, що у вас ще немає складу на матч. Це з чим пов'язано? З тим, що хтось ще не готовий фізично або через травми? Або ви просто ще не вибрали схему?

- Ні, маленьку травму отримав тільки наш Фабіньо. І, напевно, не буде грати.  

- А Дімітров?

- Дімітров теж, але Дімітров - це і так зрозуміло. Він проти "Таврії" травмувався. Він теж не буде грати.

- А Макрідіс?

- Макрідіс на тренуваннях. Не знаю. Будемо з ним розмовляти, як він почувається. Зможе, не зможе. Ми визначимо наш основний склад у день гри.

- Володимир П'ятенко дивився на власні очі команду, що він вам розповів? На що ви звернули увагу?

- Багато розповів, багато дивилися. І відеоматеріали дістали ...

- Конкретніше, якщо можна ...

- Конкретніше? Ну це довга розмова, як я можу конкретно сказати? Ну як? У П'ятенка також думка, що ця команда добре організована, дуже добре працює оборонний блок. Команда, яка добре використовує контратаки. Головне, що вона добре захищається. Думаю, що наша команда багато часу витратить на позиційний атаки, а це не так просто тому, що рухається не тільки м'яч, але й футболісти. Складні комбінації потрібні, гра без м'яча.

- А як фізично команда виглядає? Вони в чемпіонаті Білорусії відіграли, сто двадцять хвилин у Лізі Європи ...

- Я думаю, що вони у кращому фізичному стані в порівнянні з нашою командою. Саме тому, що там чемпіонат йде.

- Який рахунок вас би влаштував? Чотири-нуль?

- Чотири-нуль - дуже хороший рахунок (посміхається). Як я можу визначити який результат? Перемога - це перемога. Ми не визначаємо перед грою, що команда повинна не пропустити, або забити два або три, або один, або нічого. Це - футбол. Тому буде цікаво. Запрошуємо вас на цікавий футбол.

ФК "Металург" Донецьк

Коментарі ()