Головне

Десять клубів будуть скаржитися на Коломойського в УЄФА та ФІФА

10.07.2009 20:48 463 0

Десять клубів прем'єр-ліги України вимагають від ФФУ вжити жорстких заходів щодо ФК "Дніпро" через судовий позов дніпропетровського клубу, через який була ліквідована прем'єр-ліга.

Про це йдеться у листі "Ворскли", "Закарпаття", "Зорі", "Іллічівця", "Карпат", "Металурга" (Донецьк), "Металурга" (Запоріжжя), "Оболоні", "Чорноморця" та "Шахтаря" на адресу президента Федерації футболу України.

"Ми висловлюємо своє глибоке занепокоєння ситуацією, що склалася навколо звернення ФК "Дніпро" до Окружного адміністративного суду м. Києва з позовом, спрямованим на ліквідацію Об'єднання професіональних футбольних клубів України "Прем'єр-ліга", - йдеться у листі.

Клуби вважають, що винесене цим судом рішення про визнання недійсним запису про державну реєстрацію ОПФКУ "Прем'єр-ліга", припинення  Прем'єр-ліги як юридичної особи та її наступна ліквідація ставить під питання саме існування елітного дивізіону професіонального футболу як такого. 

"Дії цього клубу з триваючою мовчазною згодою ФФУ зводять нанівець зусилля інших Учасників ПЛ, спрямовані на розвиток та розбудову професіонального футболу, та завдають непоправної шкоди іміджу України в очах міжнародної футбольної спільноти", - заявляють десять клубів.  

На думку клубів, "Дніпро" своїм зверненням до суду загальної юрисдикції порушив всі існуючі норми, положення та вимоги ФІФА, УЄФА, ФФУ та ПЛ та створив занадто небезпечний прецедент, наслідки якого можуть бути абсолютно непередбачуваними. 

"Ми чекаємо від ФФУ термінової, максимально жорсткої та однозначної реакції на дії ФК "Дніпро". В іншому разі позицію ФФУ ми будемо розцінювати як політику подвійних стандартів в українському футболі та залишаємо за собою право звернутися за допомогою безпосередньо до ФІФА та УЄФА", - йдеться у листі.

Коментарі ()