Головне

Прем'єр-ліга: Дії "Дніпра" - удар по українському футболу

07.07.2009 14:07 611 0
Прем'єр-ліга: Дії "Дніпра" - удар по українському футболу
Позов футбольного клубу "Дніпро" щодо ліквідації прем'єр-ліги є ударом по всьому українському футболу і може мати дуже негативні наслідки.

Про це заявив генеральний директор прем'єр-ліги Максим Бондарєв у коментарі кореспонденту сайту "Чемпіон".

"Позов "Дніпра" - це особиста позиція футбольного клубу, котра була висловлена у такій формі. Ми бачимо результат. Після подачі позову "Дніпро" не підтримує взаємовідносини із лігою, хоча ми відкриті. Ми не прибічники конфліктів і суперечок, ми готові конструктивно рухатися вперед", - сказав він.

На думку Бондарєва, подача позовів у суд, негативне коментування таких подій - це удар по українському футболу.

"Ми є учасниками цієї ситуації, але я сподіваюся, що ми вирішимо її позитивно, і федерація футболу має нам дати вектор і допомогти. Ми тричі офіційно звернулися до ФФУ, проінформували про ситуацію, що склалася. Ми попросили федерацію дати відповідні роз'яснення і аналіз дій футбольного клубу "Дніпро", який є учасником прем'єр-ліги та пов'язаний із одним із віце-президентів ФФУ (Ігорем Коломойським - ред.)", - додав гендиректор Ліги.

За словами Максима Бондарєва, те, що Коломойський - представник ФФУ, викликає ще більше питань. "Відповідей ми поки не отримали", - сказав він.

"Ми дуже хвилюємося за результати чемпіонату, що минув, за підготовку до майбутнього чемпіонату. Як тільки ми отримаємо якусь офіційну реакцію, так і будемо рухатися. За дисциплінарними правилами та статутом ФФУ ми не маємо права брати участь у судах загальною юрисдикції. Ми маємо вичерпати усі інстанції футбольного правосуддя - контрольно-дисциплінарний комітет та апеляційні комітети ФФУ аж до спортивного суду у Лозанні. До цього суб'єкти футболу не можуть звертатися до загальних судів", - прокоментував гендиректор відсутність представників Ліги на судовому засіданні щодо її ліквідації.

Як вважає Бодарєв, ця процедура була порушена футбольним клубом "Дніпро".

"Ми чекаємо реакції ФФУ на ці дії. "Дніпро" має нести дисциплінарні санкції, покарання, які передбачені правилами ФФУ", - наголосив він.

"Ми ще не отримали рішення суду, тому проаналізувати і прокоментувати його ми поки офіційно не можемо. На подачу апеляції на рішення суду у нас є 10 днів. Якщо таке рішення набуде чинності, то вийде просто колапс українського футболу, адже нелегітимними стануть результати минулого чемпіонату та дії з організації майбутнього чемпіонату. Це буде декілька кроків назад у розвитку українського футболу і негативно вплине на підготовку до Євро-2012", - додав Максим Бондарєв.

Коментарі ()