Головне

Суркіс і Коломойський вважають вибори президента прем'єр-ліги нелегітимними

02.07.2009 16:18 435 0
Суркіс і Коломойський вважають вибори президента прем'єр-ліги нелегітимними

Президент київського "Динамо" Ігор Суркіс і президент дніпропетровського "Дніпра" Ігор Коломойський вважають вибори президента української Прем'єр-ліги, що відбулися 1 липня, нелегітимними.

"Ми з президентом "Дніпра" прийшли до однакових висновків незалежно один від одного і питання участі чи неучасті в зборах з ним не обговорювали. Не вдаючись в зрозумілі лише професійним юристам тонкощі, хотів би звернути увагу ось на який момент: у свій час власники клубів прийняли рішення, що голосувати за кандидатуру президента ліги маємо право тільки ми особисто. Наші представники можуть обговорювати і проводити в життя будь-які питання - але тільки не це. Але кілька днів тому я дізнався, що багато хто мої колеги - наприклад, Тарута, Жеваго, Ахметов - приїжджати на вибори не планують, делегуючи в окремих випадках навіть не другу, а третю чи навіть четверту особу своїх клубів", - сказав Ігор Суркіс, якого цитує "Спорт-Экспресс в Украине".

Суркіс вирішив, за його словами, що раз президенти команд не приїдуть на збори, то вибори не відбудуться.

"Відкараскатися формальною явкою працівника клубу сенсу не було. Оскільки початкові домовленості порушені, а рішення про передачу прав голосу взяли за спиною цілої низки членів Прем'єр-ліги, я вважаю ці вибори профанацією", - підкреслив він.

Коломойський також впевнений у нелегітимності виборів президента Прем'єр-ліги, оскільки на зборах були присутні тільки три президента, двоє з яких не мали права голосу - президенти "Оболоні" та "Закарпаття".

"Згідно з процедурою, ми повинні були прийняти ці клуби до лав Прем'єр-ліги, одночасно вилучивши з них "Львів" та "Харків". До речі, ви знаєте, чому президенту ФК "Львів" Кіндзерському не дозволили взяти участь у виборах? Тому, що його клуб, як і раніше, входить до складу ліги. Не треба бути юристом, щоб зрозуміти: на тій же підставі повинні були відмовити і Данілову", - зазначив він.

Нагадаємо, президентом української футбольної Прем'єр-ліги обраний президент ФК "Харків" Віталій Данілов. За нього віддали свої голоси 11 представників українських футбольних клубів, присутніх на виборах. Представники "Динамо", "Дніпра", "Металіста", "Арсенала" і "Кривбасу" в процедурі виборів участі не брали.

liga.net

Коментарі ()