Головне

Клуб Коломойського можуть викинути з Прем'єр-ліги

30.06.2009 11:52 861 0
Футбольний клуб "Дніпро" може втратити право брати участь у змаганнях серед професійних клубів через судовий позов до Прем'єр-ліги.

Про це заявив гендиректор Ліги Максим Бондарев.

"Відповідно до дисциплінарних правил ФФУ, за такі дії "Дніпра" передбачені дуже жорсткі санкції , від фінансових до позбавлення права брати участь у змаганнях серед професійних клубів", - сказав віг.

За словами Бодарева, будь-який суб'єкт футболу у випадку суперечливої ситуації повинен спершу вичерпати всі інстанції футбольного правосуддя - дисциплінарний комітет Прем'єр-ліги, контрольно-дисциплінарний, апеляційний комітети ФФУ, палата суперечок ФІФА, спортивний арбітражний суд в Лозанні.

"В даному випадку це не було дотримано заявником", - наводить слова представника ліги газета "Сегодня".

"Формулювання позову дивує. Ми чітко розуміємо, що наша організаційно-правова форма передбачена законодавством. Юридична служба готова здійснювати захист інтересів Прем'єр-ліги", - додав гендиректор прем'єр-ліги.  

За інформацією видання, на засіданні ради стратегічного розвитку професійного футболу ФФУ минулого тижня гендиректор "Дніпра" Андрій Стеценко заявив, що сім клубів брати участь у зустрічі 1 липня (коли мають обрати постійного президента ліги - ред.) не будуть.

Відтак, вибори президента ліги, для яких необхідна наявність босів 11 з 16 команд, можуть бути зірвані. Однак, на думку джерела у прем'єр-лізі, сім відмовників навряд чи набереться: "Крім "Дніпра", це можуть бути "Арсенал" та "Кривбас" (які також пов'язують з Коломойським), може, буде ще один клуб. Але не сім".

"Альтернативний чемпіонат? Це буде кілька кроків назад у розвитку українського футболу і країни в цілому", - вважає Бондарев. - "Це буде падіння напередодні Євро-2012".

Коментарі ()