Головне

Суркіс: Прем'єр-лігою має керувати один із президентів клубів

23.06.2009 14:02 424 0
Президент київського "Динамо" Ігор Суркіс виступив проти іноземця на чолі української Прем'єр-ліги і спростував свою підтримку кандидатури Вадима Рабіновича.

"Я ж не за Рабиновича. Я на попередньому голосуванні за нього руку підняв з однієї простої причини: соромно і ганебно, що українською прем'єр-лігою буде керувати людина, яка в будь-яку організацію піде з перекладачем. Нехай генеральний директор, секретарі будуть іноземцями, але перша особа має асоціюватися з Україною", - наводить слова Суркіса-молодшого видання "Лівий Берег".

За його словами, треба виробити рішення, щоб не смішити людей.

"Я першим говорив: хлопці, Сафіуллін та Попов за духом ближче до донецького "Шахтаря", але вони - працюють. Ми поміняли вивіску, але нічого не створили. Часом не знаєш, куди звертатися, якщо виникає суто футбольні питання", - додав Суркіс.

На думку власника "Динамо", сьогодні президенти клубів хочуть, щоб за них хтось працював, а вони раділи успіхам своїх команд. "Але ми повинні влізти в цей процес. Моя думка: з 16 самодостатніх президентів ми повинні вибрати одного. Нехай він збере команду професіоналів, які будуть працювати під його керівництвом", - вважає Ігор Суркіс.

Також президент чемпіонів України повідомив, що йому і так було зрозуміло, що німець Томас Курт відмовиться від ідеї очолювати прем'єр-лігу.

"Людина презентувала програму ніби для однієї з п'яти провідних європейських країн. Розумієте, він ментально перебуває в Європі. А потрібно оцінювати наші реалії. В Італії "Мілан", посівши третє місце, за розподілом телевізійних пулів додатково отримає € 90 млн. А я діставав гроші з своєї кишені, щоб заплатити за пересувну телевізійну станцію, яка поїде в Кривий Ріг і покаже матч "Кривбас" - "Динамо" . Чи не смішно? Або інша ситуація - ФК "Харків" не сплатив повністю внесок за участь у чемпіонаті. Та краще проводити чемпіонат у 10 команд, ніж мати такі випадки", - додав керівник київського клубу.

Коментарі ()