Головне

Абрамович хоче бачити у "Челсі" збірника Росії

23.06.2009 08:59 327 0
Півзахисник збірної Росії і ЦСКА Юрій Жирков може офіційно перейти в "Челсі" вже до середини майбутнього тижня.

За інформацією російського видання "СЭ", формальності, пов'язані з переходом гравця ЦСКА, майже полагоджені. Обговорена і трансферна сума, яка перевищить 18 мільйонів фунтів.

Оклад Жиркова має становити близько 80 тисяч фунтів на тиждень, але нещодавнє підвищення податків для осіб з доходом понад 150 тисяч фунтів на рік з 40 до 50 відсотків може суттєво вплинути на цей рівень.

Фактична домовленість про перехід 25-річного Жиркова в "Челсі" існує вже більше півроку, але буде оформлена лише тепер, оскільки лондонці бажали уважніше придивитися до росіянина. Останні сумніви нового головного тренера лондонців Карло Анчелотті відпали після відбіркового матчу ЧС-2010 Фінляндія - Росія. На Олімпійському стадіоні в Гельсінкі був присутній спеціальний представник "Челсі", охарактеризував гру Жиркова, як "винятково корисну та інтелігентну".

Особливо вагомі рекомендації на користь хавбека керівництво клубу отримало від Гуса Хіддінка, який очолював його чотири з половиною місяці. Як стало відомо, він радив також керівництву "Челсі" придбати у "Тоттенхема" Романа Павлюченка, але ця протекція, очевидно, не спрацювала.

Лондонці, швидше за все, продадуть півзахисника Саломона Калу, що фактично звільнить Жиркову місце в стартовому складі. На думку лондонської Mirror, півзахисник збірної Росії може виявитися одним із найсуттєвіших літніх придбань клубами прем'єр-ліги як у фінансовому, так і в професійному плані.

Коментарі ()