Головне

Суркіс хоче розпустити Прем'єр-лігу?

05.06.2009 10:33 660 0
Суркіс хоче розпустити Прем'єр-лігу?
Розпустити прем'єр-лігу і повернути чемпіонат під крило Федерації - така нова ідея реформації нашого футболу.

Як розповіло джерело Сегодня|Спорт в керівництві одного з футбольних клубів, тему нововведення просуває президент "Металіста" Олександр Ярославський, який зблизився із президентом ФФУ Григорієм Суркісом на ґрунті Євро-2012 (Харків залишили серед міст, яким можуть підтвердити право на Євро. - ред.). "Сенс - посилити вплив на чемпіонат керівництва ФФУ", - вважає джерело видання.

Водночас, за словами президент "Ворскли" Олег Бабаєва, окремі президенти клубів висловлювалися про таку реформацію.

"Але ми будемо категорично проти. Федерація футболу - це громадська організація, Прем'єр-ліга - комерційне підприємство, яке ставить за мету, щоб наш футбол розвивався, а клуби заробляли гроші. Уже в перший рік роботи було краще, ніж раніше. Ми збільшили доходи клубів від трансляцій. Друге - стало легше, тому що інтереси кожного клубу у Прем'єр-лізі були враховані", - додав керівник володаря Кубку України.

Прес-секретар прем'єр-ліги Андрій Палаєв припускає ще категоричніші кроки: "11 червня на Виконкому ФФУ ми маємо укласти договір на право проведення чемпіонату України. Чи може Федерація не дати Прем'єр-ліги дозвіл на проведення чемпіонату? Ну, це, швидше, з області фантастики. В такому випадку президенти клубів зберуться і рішення може бути яким завгодно - від саморозпуску ПЛ до проведення альтернативного чемпіонату".

З іншого боку, перший віце-президент ФФУ Сергій Стороженко говорить про чиєсь незадоволення організацією роботи ліги.

"Я чую розмови деяких президентів клубів про те, що вони не задоволені організацією роботи у прем'єр-лізі. Висловлюється думка про створення якогось комітету ФФУ, який очолили б президенти клубів. Але як далеко просунулися в цьому бажанні президенти клубів, я не готовий сказати", - додав Стороженко.

На думку гендиректора Прем'єр-ліги Максима Бондарева, давати оцінку діяльності Прем'єр-ліги можуть тільки клуби, які в неї входять.

"У своїй діяльності ми відстоюємо інтереси клубів і виконуємо волю їх президентів. Якщо вони вирішать, що їм прем'єр-ліга не потрібна, то вони так зроблять. Але, окрім них, таке рішення прийняти ніхто не має права", - наголосив він.

Коментарі ()