Головне

У Києві відкрився міжнародний турнір для людей з особливими потребами

04.06.2009 20:52 260 0

На столичній спортивній базі "Святошин", сьогодні урочисто відкрився VІ Міжнародний футбольний турнір для людей з особливими потребами "Seni Cup 2009". Про це повідомляє ukrinform.ua з посиланням на прес-службу Мінпраці.

Серед організаторів змагання - ТМ "SENI", компанія "Белла-Трейд" та "Торунський завод перев'язувальних матеріалів" (Польща). А проводиться він за підтримки Міністерства праці та соціальної політики України, Міністерства у справах сім'ї, молоді та спорту, Головного управління фізичної культури та спорту м. Києва та Посольства Республіки Польща в Україні.

Святковим назвав цей день, відкриваючи змагання, заступник міністра праці та соціальної політики України Сергій Бичков. Адже до Києва з різних регіонів приїхали виборювати перемогу 12 команд дитячих та психоневрологічних стаціонарних установ системи Мінпраці.

За словами урядовця, понад 80 представників молодшого та старшого покоління впродовж двох днів будуть змагатися за вихід до півфіналу міжнародної футбольної ліги для інвалідів SENI CUP, яка проводить такі спортивні заходи у країнах Європи.

"Головна мета соціальної політики нашої держави - забезпечити активну участь людей з особливими потребами у громадському житті, врахувати їх власну ініціативу та інтереси. Проведення таких спортивних змагань вже стало доброю традицією. Сьогоднішній турнір є свідченням уваги суспільства до цих людей. Наші підопічні мають всі можливості щодо фізичного розвитку, можуть займатися всіма видами спорту, про що вже доводили неодноразово", - зазначив заступник міністра праці.

Сергій Бичков також наголосив, що громадська підтримка таких заходів розширює можливості держави у створенні належних умов життя для людей з особливими потребами. "Турбота про людей з інвалідністю повинна бути щоденною справою для кожного з нас", - резюмував урядовець.

Коментарі ()