Головне

Бангура став найкращим бомбардиром "Динамо" у сезоні

03.06.2009 16:01 419 0
У сезоні 2008/2009 "Динамо" брало участь у п'яти турнірах - чемпіонаті, Кубку і Суперкубку України, а також у Лізі чемпіонів та Кубку УЄФА. Провівши 53 матчі в період з липня 2008-го по травень 2009-го року, динамівські футболісти забили 110 м'ячів і пропустили 40.

Найкращим бомбардиром команди став Ісмаель Бангура. На рахунку гвінейського нападника 19 м'ячів. Більшу частину голів Ісма провів у чемпіонаті України - на його рахунку 13 точних ударів. Також Бангура чотири рази засмучував воротарів у Лізі чемпіонів (тричі постраждав "Спартак" і одного разу - лондонський "Арсенал") та двічі - в Кубку УЄФА ("Парі Сен-Жермен" і "Шахтар").

Друге місце утримує Артем Мілевський. Попередній сезон нападник провів на високому рівні, відзначившись 18-ма голами. Бомбардирську гонку в чемпіонаті України Артем завершив із показником у 10 м'ячів, а його гол у матчі за Суперкубок України, на жаль, не допоміг "Динамо" обіграти "Шахтар" і здобути трофей. Також на рахунку Мілевського шість точних ударів у Лізі чемпіонів (по одному разу "Дрогеді" та "Порту", а також чотири "Спартаку") і один - в Кубку УЄФА ("Валенсії").

Почесне третє місце в Олександра Алієва. Півзахисник "Динамо" за минулий сезон забив 17 м'ячів. У чемпіонаті України Олександр разом із Бангура став найкращим бомбардиром команди (13 м'ячів), ще чотири голи припали на розиграш Ліги чемпіонів (два у ворота "Дрогеди" і по одному "Спартаку" з "Порту").

Загалом забиті м'ячі записали на свій рахунок 20 футболістів "Динамо": Тіберіу Гіоане (9 голів), Артем Кравець (7), Мілош Нінкович, Андрій Ярмоленко (по 5), Огнєн Вукоєвич (4), Тарас Михалик, Флорин Чернат, Гільєрме (по 3), Андрій Несмачний, Роман Єременко, Горан Саблич (по 2), Бадр Ель Каддурі, Пап Діакате, Карлос Корреа, Малхаз Асатіані, Сергій Кравченко, Роман Зозуля (по 1). Ще п'ятеро футболістів, які представляють команди-суперників "Динамо", відзначилися автоголами.

fcdynamo.kiev.ua

Коментарі ()