Головне

Київські "динамівці" роз'їхалися по збірних

01.06.2009 21:20 308 0

Першого червня футболісти "Динамо", які були викликані до складу своїх національних збірних, розпочали підготовку до офіційних та товариських матчів.

Традиційно найбільше представництво "біло-синіх" у збірній України. В поєдинках із Хорватією (6 червня) та Казахстаном (10 червня) тренер Олексій Михайличенко розраховує на воротаря Станіслава Богуша, захисника Віталія Мандзюка, півзахисника Олександра Алієва та нападника Артема Мілевського.

Всі шанси зіграти проти одноклубників має Огнєн Вукоєвіч. Збірна Хорватії з усією відповідальністю готується до поєдинку з Україною, вважаючи його одним із найважливіших у кваліфікації Чемпіонату світу.

Після чотирирічної перерви повернувся до збірної Румунії півзахисник Тіберіу Гіоане. Дебютувавши в національній команді в 2001 році, Тібі зіграв в її складі 11 матчів (забив 1 м'яч). Останнім матчем для півзахисника став поєдинок із Голландією, який відбувся в березні 2005 року. З тих пір Гіоане не викликався до розташування збірної. Новий тренер збірної Разван Луческу має намір задіяти Гіоане 6-го червня у виїзному поєдинку проти Литви.

Два домашніх матчі в груповому турнірі Кубка світу проведе збірна Фінляндії. 6-го червня "суомі", до лав яких викликаний півзахисник Роман Єрьоменко, зіграє з Ліхтенштейном, а 10-го червня - з Росією.

Виклик до національної збірної Марокко отримав Бадр Ель Каддурі. "Атлаські леви" зіграють у відбіркових матчах Кубка світу і Кубка африканських націй проти Камеруну (7 червня) і Того (20 червня).

Чотири матчі - два товариських і два кваліфікації Чемпіонату світу - в календарі збірної Нігерії. 29-го травня в поєдинку із збірною Ірландії була зафіксована нічия 1:1. Юссуфа до заявки на гру включено не було. Цілком можливо, динамівець зіграє 3-го червня проти збірної Франції. І вже напевно Айїла допоможе збірній у важливих матчах кваліфікації з Кенією та Тунісом, запланованих на 7-е і 20-е червня.

Три матчі в червні проведе збірна Гвінеї. На найкращого бомбардира "Динамо" у сезоні 2008/09 Ісмаеля Бангура наставник гвінейців розраховує в домашніх матчах кваліфікації Кубка світу проти Кот д'Івуару (7 червня) та Малаві (21 червня), а також у товариському поєдинку з Анголою (13 червня).

fcdynamo.kiev.ua

Коментарі ()