Головне

За організацію масового футболу в Україні Суркіс отримав шість зірок

19.05.2009 17:51 316 0

Федерація футболу України здобула чергову категорію - шість зірок - у рамках Хартії масового футболу УЄФА. Рішення про присвоєння чергового ступеня затверджене 12 травня на засіданні Виконкому Європейського футбольного союзу в Бухаресті.

Таким чином УЄФА задовольнив заявки семи країн про надання їм шестизіркового статусу. Разом із Україною до цього кола увійшли Англія, Нідерланди, Німеччина, Норвегія, Шотландія та Фінляндія. Кожна з цих держав відповідає трьом основним критеріям оцінки стану в масовому футболі - "інвестування в інфраструктуру", "запровадження освітніх програм" та "ініціативи з розвитку виду за участю урядових установ". Зокрема, УЄФА дуже зацікавив досвід України в організації та проведенні курсів для вчителів фізкультури загальноосвітніх шкіл.

За словами президента ФФУ Григорія Суркіса, визнання з боку УЄФА є яскравим свідченням тієї уваги, яка приділяється в Україні масовому футболу.

"Масовий і дитячо-юнацький футбол є основою футбольної піраміди, - прокоментував рішення Виконкому УЄФА керманич національної асоціації. - Метою зусиль, спрямованих на його розвиток, є виявлення й відбір талановитої молоді для майбутньої підготовки та участі у футболі професійному. Це дуже важливий чинник футбольного процесу, особливо на нинішньому етапі, коли до України прикуто увагу світової громадськості напередодні Євро-2012".

Нагадаємо, що Україна першою на пострадянському просторі здобула статус "п'ять зірок" у рамках Хартії масового футболу (після бухарестського Виконкому цю категорію мають Молдова, Північна Ірландія, Уельс і Швейцарія). Максимальна оцінка, передбачена нею, - сім зірок. Наразі найвищого балу не удостоєна жодна країна. Хартія об'єднує 40 національних асоціацій-членів УЄФА.

ffu.org.ua

Коментарі ()