Головне

"Арсенал", "Чорноморець" та ФК "Харків" відсторонили від участі у Прем'єр-лізі

19.05.2009 16:10 855 0
"Арсенал", "Чорноморець" та ФК "Харків" відсторонили від участі у Прем'єр-лізі
"Арсеналу", "Чорноморцю" та ФК "Харків" було відмовлено від участі у змаганнях прем'єр-ліги 2009/2010 року. Таке рішення прийняв Комітет атестування футбольних клубів Федерації футболу України.

Відповідно до постанови, цим трьом клубам було відмовлено у видачі атестату на право участі у Всеукраїнських змаганнях з футболу серед професіональних команд Прем'єр-ліги сезону 2009/2010 рр.

До такого кроку призвело невиконання цим клубами рішень Контрольно-дисциплінарного комітету ФФУ щодо контрактних зобов'язань перед футболістами та іншими юридичними установами, що є недотриманням фінансового критерію положення "Про атестацію футбольних клубів України".

Водночас прес-служба ФФУ зазначає, що названі клуби мають право подати апеляцію протягом 10 днів.

Окрім того, футбольним клубам "Динамо" (Київ), "Шахтар" (Донецьк), "Металіст" (Харків), "Ворскла" (Полтава), "Металург" (Донецьк), "Дніпро" (Дніпропетровськ), "Металург" (Запоріжжя), "Іллічівець" (Маріуполь), "Карпати" (Львів), "Таврія" (Сімферополь), "Зоря" (Луганськ), "Кривбас" (Кривий Ріг) та "Львів" були видані атестати на право участі у Всеукраїнських змаганнях з футболу серед професіональних команд Прем'єр-ліги та клубних змаганнях УЄФА сезону 2009/2010 рр.

Щоправда, їх зобов'язали до 25 травня виправити окремі недоліки, які стосуються виконання критеріїв положення "Про атестацію футбольних клубів України" або представити план щодо їх усунення.

Коментарі ()