Головне

"Шахтар" зіграє у Лізі Чемпіонів

16.05.2009 20:23 139 0
Донецький "Шахтар" у матчі 28 туру української прем'єр-ліги переміг луганську "Зорю" та гарантував собі другий рядок у національній першості. Це дозволить донеччанам взяти участь у Лізі Чемпіонів 2009/2010, де "гірники" стартують у третьому із чотирьох відбірних раундів.

Перемога "Шахтаря" також гарантувала місце у Лізі Європи для полтавської "Ворскли", яка зіграє із донеччанами у фіналі Кубку України 31 травня у Дніпропетровську. Незалежно від результату матчу на "Дніпро-Арені", "кубкове" місце у Лізі Європи отримають полтавчани.

Харківський "Металіст" хоч і мінімально програв "Чорноморцю" в Одесі, однаково виступить у Лізі Європи. Однак донецький "Металург", який відстає від команди Мирона Маркевича на 5 очок, ще може поборотися за бронзові нагороди чемпіонату.

Вольова перемога "Дніпра" у Кривому Розі дозволила команді Володимира Безсонова зберегти шанси на останнє місце у Лізі Європи, а от поразка запорізького "Металурга" у київському матчі проти "Арсенала" практично позбавила їх надій на єврокубки.

У нижній частині турнірної таблиці ситуація і далі дуже напружена: одразу п'ять команд борються за місце серед 14 кращих. Це "Чорноморець" (29 очок), "Арсенал" (28), "Зоря" (28), "Львів" (26) та "Іллічівець" (23). ФК "Харків" уже вибув із чемпіонату прем'єр-ліги наступного сезону.

Коментарі ()