Головне

"Шахтар" звинувачує ФФУ у подвійних стандартах через українського суддю

13.05.2009 13:55 303 0
Донецький "Шахтар" оприлюднив на своєму сайті заяву, в якій у використанні подвійних стандартів звинувачується Федерацію футболу України. У донецькій команді здивовані і обурені, що Контрольно-дисциплінарний комітет ФФУ до цих пір не дав відповідь на їх протест, в якому вони намагалися оскаржити призначення на півфінал Кубка України з "Динамо" українського рефері.

"22 квітня ФК "Шахтар" направив офіційну скаргу в Контрольно-дисциплінарний комітет ФФУ на рішення Федерації про відмову призначити іноземну бригаду арбітрів на матч 1/2 фіналу Кубка України між "Шахтарем" і "Динамо".

На сьогодні, 13 травня, - день проведення матчу - ніякої реакції від Контрольно-дисциплінарного комітету на цю скаргу не надійшло. У той час як відповідно до Дисциплінарних правил ФФУ протягом 7 днів голова КДК зобов'язаний був прийняти рішення про прийняття/відмову в розгляді скарги. У тому випадку, якщо скарга прийнята, то максимально протягом 15 днів розглянути її по суті - тобто до 14 травня.

Очевидно, що якби КДК хотів розглянути цю скаргу і дотримувався би встановленої правилами процедури, то в комітету цілком вистачило би часу - з 22 квітня до 13 травня.

Виходячи з цього ФК "Шахтар" залишає за собою право вважати, що КДК просто відмовився приймати до розгляду цю скаргу, що ще раз демонструє його неготовність переглядати рішення Федерації і, відповідно, залежність від ФФУ.

ФК "Шахтар" використав усі передбачені офіційними документами ФФУ способи, щоб реалізувати своє право на запрошення іноземного арбітра, передбачене Регламентом. Але позитивного результату так і не одержав, що, на думку клуба, є не чим іншим, як проявом подвійних стандартів у дії", - заява "Шахтаря".

Коментарі ()