Головне

"Металіст" програв полтавську битву

13.05.2009 19:59 364 0
"Металіст" програв полтавську битву

Початок матчу, як і належить господарям, активніше почала "Ворскла". Полтавчани без розвідки пішли в атаку і вже на 3-й хвилині створили більш-менш небезпечний момент - зі штрафного метрів із 40 пробив Главіна, але Бажан зіграв надійно.

Проте вже наступний небезпечний момент біля воріт харків'ян закінчився голом. "Ворскла" скористалася помилкою "Металіста" на лівому фланзі оборони. Кулаков пройшов флангом, навісив до штрафного, Деспотовскі переправив м'яч ближче до воріт, і Сачко головою метрів з 5 переправив м'яч у лівий від воротаря кут воріт - 1:0.

На 16 хвилині господарі мали забивати ще, але Маркоскі після подачі з того ж таки правого флангу не зміг влучити у ворота ударом головою. Слід зазначити, що захист гостей знову дав надто багато простору гравцям атаки полтавчан.

На цьому подарунки від оборони "Металіста" не скінчилися. На 30 хвилині Деспотовскі навісив з правого флангу, Сачко опинився сам у центрі штрафного і метрів з 8 головою відправив м'яча тепер у правий кут воріт Бажана - 2:0.

Маркевич відповів одразу, замінивши Бордіяна на Ганцарчика.

Другий гол нарешті привів до тями гостей, і харків'яни поволі перевели гру на половину "Ворскли". Проте нічого суттєвого у першому таймі "Металіст" так і не міг створити.

Перші хвилини другої половини гри суттєво відрізналися від першого тайму. Гості по-справжньому притисли полтавчан до воріт.

Спочатку Девіч на 46 хвилині подав кутовий і після серії рикошетів ворскляни винесли м'яч за бокову. А хвилиною пізніше той же Девіч, перебуваючи на правому куті воротарського, не зміг влучно пробити головою після навісу Олійника з правого флангу. Це були чи не найреальніші моменти у харків'ян за весь матч.

Ближче до середини тайму "Ворсклі" вдалося відсунути гру від своїх воріт, у всякому разі полтавчани знову почали гостро контратакувати, чого не спостерігалося на початку тайму.

Реальних моментів забити у ці хвилини не мала жодна з команд, проте атаки гостей виглядали цікавішими. Найбільшу загрозу воротам господарів несли розіграші стандартів, після яких у штрафному "Ворскли" часто виникала паніка.

Наприкінці матчу "Металіст" все-таки мав шанси забити. На 76 хвилині після подачі кутового хтось із харків'ян пробив головою з лінії воротарського, але Долганський в останній момент зреагував на удар. А на 83 хвилині після штрафного у виконанні Ганцарчика м'яч влучив у штангу.

У підсумку 2:0 і "Ворскла" вперше у своїй історії виходить до фіналу Кубка України та здобуває право розпочати наступний сезон у Кубку Європи.

Ворскла - Металіст 2:0 (2:0)

Голи: 1:0 - Сачко (11), 2:0 - Сачко (30)

"Ворскла": Долганський, Деспотовскі, Краснопьоров, Маркоскі (Безус, 90+2), Кулаков, Главіна (Єсін, 70), Сачко (Янузі, 84), Цуррі, Медвєдєв, Ярмаш, Чеснаков
"Металіст": Бажан, Валяєв, Едмар, Семочко, Обрадовіч, Зезе, Майдана, Асеведо (Олійник, 46), Девіч (Слюсар, 83), Папа Гуйє, Бордіян (Гарцарчик, 34)

Попередження: Цуррі (40), Майдана (40), Девіч (40), Папа Гуйє (48), Деспотовскі (66), Семочко (71), Едмар (89)

Коментарі ()