Головне

Черкаський "Дніпро" може зникнути з українського футболу

07.05.2009 14:23 340 0

Президент черкаського "Дніпра" знімає клуб з першості України.

Гравцям черкаського "Дніпра" заборгували зарплату за п'ять місяців, команді не за що харчуватися, тренуватися і грати.

У Черкасах футбольні фанати вимагають зберегти команду "Дніпро" (Черкаси). Вболівальники кажуть, що історія клубу має півстоліття, він пережив злети і падіння, а тепер ризикує зникнути назавжди.

"Не може ні місто, ні область взяти на себе ці зобов'язання і допомогти харчуванням, проживанням. Ми не тренуємося, тому що в Черкасах треба платити за тренувальні поля, за ігрове поле. У нас цих грошей немає", - підтвердив директор футбольного клубу  "Дніпро" Юрій Колісник.

Міські та обласні чиновники говорять, що вже кілька місяців шукають надійного інвестора. Восени домовилися про фінансування, але криза зірвала плани. Поки ж радять гравцям вимагати борг у власника. На утримання міста погоджуються взяти лише дитячо-юнацьку команду.

Віталій Коваль, начальник Управління у справах сім'ї, молоді та спорту Черкаської облдержадміністрації: "Ставити питання про те, що область чи міська влада повинні взяти на себе питання утримання професійної команди - некоректно. З огляду на бюджетний процес, ні та, ні інша влада не має права це здійснити".

UA-Футбол

Коментарі ()