Головне

Першими фіналістами Ліги Чемпіонів стають "червоні дияволи"

05.05.2009 23:34 599 0
Першими фіналістами Ліги Чемпіонів стають "червоні дияволи"

"Манчестер Юнайтед" був фаворитом на вихід у фінал Ліги Чемпіонів перед повторним півфінальним поєдинком проти "Арсенала". Мінімальна перемога на своєму полі давала "червоним дияволам" хоч і невеличку, але перевагу. Адже можна було зіграти від оборони, тоді як "каноніри" мали бігти вперед і забивати.

Так гра і розпочалася. "Арсенал" побіг з перших хвилин на ворота "МЮ". А на 8 хвилині отримав гол у свої ворота. Манкуніанці швидко перейшли у контратаку й Андерсон довгим пасом низом відправив до воріт Роналду, Кріштіану прострілив у штрафний майданчик, а там невдало зіграв Гіббз, який послизнувся. Парку Джі Суну залишалося пробити повз Алмунії, що кореєць і зробив.

А на 11 хвилині "Арсенал" у нокаут відправив Кріштіану Роналду. Португалець наважився на дальній удар зі штрафного, Алмунія запізнився із стрибком, і м'яч опинився за його спиною. Два швидкі голи від "МЮ" примушували "Арсенал" забивати, як мінімум, чотири рази.

Але у першому таймі "каноніри" від таких двох ударів не відійшли. Згадати можна лише удар головою Фабрегаса точно в руки ван дер Сару. Це і було єдине влучання у ствір воріт господарів у перші 45 хвилин.

А гості продовжували бити з усіх позицій. І били вони точно і небезпечно. Один тільки Роналду мав шанси тричі зробити дубль. Спочатку його постріл головою пройшов вище поперечини, а інші два зловив Алмунія. Ще один шанс був у Руні, який технічно закручував м'яч під дільню стійку, але чудово зіграв голкіпер.

Другий тайм розпочався також з пострілу Роналду та сейву Алмунії. "Арсенал" пішов вперед великими силами і знову пропустив контратаку. Парк, Роналду та Руні втрьох розіграли чудову атаку і Кріштіану обіграв голкіпера господарів.

"Арсенал" уже розумів, що все майже втрачено у цьому поєдинку, але перед своїми вболівальниками однак йшов на ворота суперників. Спочатку було створено моменти - удар ван Персі відбив ван дер Сар, а Бендтнер влучив у сітку із зовнішнього боку. А на 74 хвилині Флетчер у штрафному майданчику збив Фабрегаса, за що отримав червону картку, а "каноніри" право на пенальті. З одинадцяти метрів ван Персі був точним.

"Манчестер" залишився у меншості, але більше пропустити собі не дозволив. І манкуніанці виходять у фінал Ліги Чемпіонів сезону 2008/2009, де зустрінеться з переможцем пари "Челсі" - "Барселона". А якщо поглянути на історію Ліги Чемпіонів (не Кубку Чемпіонів), то виходить, що жодна команда не вигравала двічі поспіль цей турнір. Дочекаємося фіналу у Римі!

"Арсенал" (Англія) - "Манчестер Юнайтед" (Англія) 1:3 (0:2)

Голи: 0:1 - Парк (8), 0:2 - Роналду (11), 0:3 - Роналду (61), 1:3 - ван Персі (76 пен)

Вилучення: Флетчер (74)

"Арсенал": Алмунія, Санья, Джуру, Туре, Гіббз (Ебуе, 46), Сонг, Сеск, Волкотт (Бендтнер, 63), Насрі, ван Персі (Вела, 79), Адебайор

"МЮ": ван дер Сар, О'Ші, Фердінанд, Відіч, Евра (Рафаел, 65), Каррік, Флетчер, Андерсон (Гіггз, 63), Парк, Роналду, Руні (Бербатов, 66)

Попередження: Насрі (69), Адебайор (81), Ебуе (87)

Коментарі ()