Головне

Польські ЗМІ у фіналі Кубку УЄФА бачать "Шахтар"

04.05.2009 10:37 261 0

Героєм спортивних рубрик суботніх газет виявився Маріуш Левандовські, - гравець збірної Польщі і донецького футбольного клубу "Шахтар".

Журналісти обсипали Маріуша запитаннями про перший поєдинок "Шахтаря" з "Динамо" Київ у півфіналі УЄФА, що закінчився нічиєю. І тепер, перед другим поєдинком, газети дружно передбачають близький успіх за вихід у фінал Кубку УЄФА саме "Шахтаря".

Хоча Маріуш Левандовські грав з киянами усього 14 хвилин, все одно зацікавлення до нього з боку мас-медіа підігрівається загальним успіхом гірників.

Маріуш переконаний, що "Шахтар" у внутрішньому чемпіонаті зможе посісти друге місце, що дає перепустку до Ліги Чемпіонів. Він наголосив, що у Донецьку має чудові умови для життя і спортивного розвитку.

А газета "Dziennik", описуючи успіхи двох найкращих українських клубів, зокрема наголошує:

"Українці мають у півфіналі дві команди, тому вони захоплюються можливим підвищенням у класифікації клубів УЄФА. Наші східні сусіди посідають нині 7 місце у Європі, відразу ж після Росії і Франції, які в цьому сезоні домоглися не багато. Тож Україна розраховує на підвищення і пов`язану з ним більшу кількість команд у майбутніх сезонах в європейських кубках.

Для порівняння - Польща у цій класифікації УЄФА посідає 26 місце. Тож, у спортивному плані, наші партнери по ЄВРО 2012 - набагато сильніші".

"Przegląd Sportowy" впевнено проголошує - "Шахтар" близький до фіналу у Стамбулі.

Польське Радіо

Коментарі ()