Головне

Клуб Ахметова побачив подвійні стандарти Суркіса

23.04.2009 15:31 633 0
Федерація футболу України застосовує до "Шахтаря" політику подвійних стандартів. Про це заявив генеральний директор донецького клубу Сергій Палкін через відмову ФФУ призначити іноземного арбітра на матч півфіналу Кубку України проти "Динамо" 13 травня.

За словами Палкіна, "Шахтар" звернувся до ФФУ з рядовий для українського першості проханням, право на яке нам дає регламент змагань: призначити на півфінальний матч Кубку України з футболу іноземного арбітра.

Як повідомив гендиректор "гірників", українські клуби регулярно користуються можливістю отримати кваліфіковане суддівство, у виконанні європейських арбітрів категорій "Еліт" та "Прем'єр".

"Але "Шахтарю" вирішили відмовити. На жаль, це далеко не перший випадок, коли ФФУ застосовує принцип подвійних стандартів. І це при тому що Федерація має передусім створювати воювати за рівні умови для всіх команд", - додав він.

На думку Палкіна, ФФУ штучно затягувало листування.

"Аргументи, які не дозволяють федерації залучити до обслуговування матчу зарубіжного арбітра, виявилися явно надуманими. Робилося все, щоб не вирішити проблему, а як можна сильніше її заплутати. В результаті, з'ясувалося, що терміни не дозволяють запросити іноземну суддівську бригаду, зате на матч буде призначено найбільш досвідчений арбітр. Ним виявився Юрій Можаровський. Напевно, він гідний чоловік і перспективний футбольний арбітр. Але за плечима у нього все з півдюжини матчів рівня Прем'єр-ліги України", - розповів менеджер "Шахтаря".

Він також нагадав, що відповідно до регламенту, "Шахтар" має право вимагати запрошення закордонних суддів і при цьому не зобов'язаний пояснювати мотиви.

"Скажіть, навіщо потрібен регламент, який ФФУ може змінювати в залежності від своїх симпатій чи антипатій до того чи іншого клубу", - наголосив Палкін.


"Дата українського кубкового півфіналу перенесена на 13 травня. При бажанні федерація могла б і зробити спробу зберегти власний регламент", - цитує Палкіна газета"Сегодня".

Коментарі ()