Головне

Юнацька збірна України проведе товариський матч з Латвією

21.04.2009 20:30 329 0

У середу, 22 квітня, у селищі міського типу Щасливе, що на Київщині, пройде товариський поєдинок між юнацькими збірними України та Латвії. Початок гри - о 15.00. Для підопічних Юрія Мороза ця гра є черговим етапом підготовки до фінальної частини Євро-2009, де українці виступатимуть у ранзі господарів.

Цього року наша команда 19-річних вже провела три спаринги. Дві зустрічі з французами, що відбулися у Маріуполі, закінчилися поразкою "синьо-жовтих" (0:2) та нічиєю (2:2). Квітневий двобій з італійською збірною у Києві також не виявив переможця - 2:2. Окрім зустрічі з латвійцями, навесні українських юнаків очікує й домашній матч проти Росії (7 травня). Цікаво, що три з чотирьох спаринг-партнерів підопічних Мороза восени 2008-го жереб звів у 3-й відбірній групі першого етапу кваліфікації Євро-2009 (U-19). Третьою зайвою виявилася Італія, тоді як латвійці разом з росіянами попрямували далі.

В еліт-раунді за право зіграти на полях Донецька та Маріуполя команда Володимира Беляєва у травні сперечатиметься з румунами, французами та норвежцями. Звісно, гра у Щасливому має для прибалтійських гостей неабияке значення, тому в Україну вони привезли усіх найсильніших виконавців. Є серед них і три легіонери, що виступають у Шотландії - воротар "Рейнджерс" Артур Вайкуліс, а також польові гравці з "Селтіка" Кріс'яніс Валлерс і Антон Куракін.

Варто зазначити, що у матчі проти Латвії наші тренери не зможуть задіяти капітана команди - київського динамівця Кирила Петрова, якого нещодавно було прооперовано. Не допоможе партнерам і травмований хавбек дніпропетровського "Дніпра" Артур Карноза. Натомість серед викликаних до табору збірної 20 футболістів присутні три новачки - воротар харківського "Металіста" Владислав Леонідов, захисник "Динамо" Сергій Люлька і форвард донецького "Шахтаря" Максим Ілюк.

Склад збірної України

Воротарі: В'ячеслав Базилевич ("Шахтар" Донецьк), Владислав Леонідов ("Металіст" Харків), Іван Піцан ("Карпати" Львів)

Захисники: Максим Білий, Богдан Бутко, Максим Максименко (усі - "Шахтар"), Дмитро Кушніров, Сергій Логінов, Темур Парцванія (усі - "Динамо" Київ)

Півзахисники: Денис Гармаш, Євген Морозенко, Сергій Рибалка, Дмитро Єременко (усі - "Динамо"), Віталій Віценець,Ігор Чайковський (обидва - "Шахтар")

Нападники: Максим Ілюк ("Шахтар"), Віталій Каверін ("Дніпро" Дніпропетровськ), Дмитро Коркішко, Євген Морозенко, Сергій Шевчук (усі - "Динамо")

ffu.org.ua

Коментарі ()