Головне

Як фанера над Києвом або "Динамо" у півфіналі

16.04.2009 21:15 1926 0
Як фанера над Києвом або "Динамо" у півфіналі

Київське "Динамо" у півфіналі Кубка УЄФА. Матч-відповідь з французьким ПСЖ київський клуб відіграв на одному диханні, розгромивши претендента на перемогу у чемпіонаті Франції з рахунком 3:0. Після гри у Парижі, де була "суха" нічия 0:0, гравці французького клубу їхали до України в занадто оптимістичному настрої.

У Києі ПСЖ збирався не тільки зіграти у результативну нічию, але й перемогти. Наполеонівські плани французів були повністю зруйновані. "Динамо" не тільки переграло французів тактично, але й перебігало і перебило.

Якщо у Парижі єдиного форварда киян Мілевського оборонці французів "з`їли", то допомога у матчі-відповідь Бангура була дуже доречна. Бангура не тільки забив перший гол, поціливши у кут воріт вже на 4 хвилині, але й став співавтором другого м`яча у ворота ПСЖ, коли поборовся на другому поверсі і голкіпер французі Ландро, руками перекинув м`яч у власні ворота.

Поль Ле Гуен очевидно очікував, що завдяки насиченому півзахисту легко заволодіє центром поля. Втім іншої думки був Сьомін і його команда. Діагональні паси на 20-30 метрів легко доносили м`яч майже до штрафної гостей, де вже в гру вступали Алієв, Єременко, Мілевський та Нінкович, з яким захист французів справлявся з великими проблемами.

Щоправда ще в першому таймі гості мали два моменти забити, але вдало грав захист киян, а ось гості ніяк не могли пристрілятися до воріт Богуша.

Початок другого тайму вибухнув атаками ПСЖ і "Динамо" відверто щастило в моментах трьох-чотирьох, коли французи не змогли поцілити у ворота із забійної дистанції.

На 61 хвилині крапку в цій грі поставив Вукоєвич, котрий зробив рахунок 3:0. Алієв зі штрафного з метрів 40 пробив, Ландро знову зіграв невпевнено, відбивши перед собою, а Вукоєвич був першим на добивання.

До завершення гри Ландро помилявся ще кілька разів при прийомі м`яча, але більш динамівці не забили, хоча моменти були у того ж Мілевського та Єрьоменка.

ПСЖ в останні хвилин 15 гри вже відверто догравав, розуміючи, що цей єврокубковий похід для французів завершився в Києві. "Динамо" ж залишається чекати на свого суперника по півфіналу Кубка УЄФА, який визначиться в протистоянні "Олімпіка" та "Шахтаря".

"Динамо" - ПСЖ - 3:0 (2:0)
Голи: 1:0 - Бангура (4), 2:0 - Ландро (15, автогол), 3:0 - Вукоєвіч (61).

Динамо: Богуш, Бетао, Сабліч, Юссуф (Несмачний, 82), Ель-Каддурі, Вукоєвіч, Алієв, Єрьоменко, Нінковіч (Гіоане, 83), Бангура (Корреа, 69), Мілевський.

ПСЖ: Ландро, Сеара, Траоре (Бурійон, 17), Камара, Арман, Шантом, Макелеле, Клеман (Ротен, 46), Сассеньон, Оаро (Жюлі, 67), Луйіндула.

Коментарі ()