Головне

"Шахтар" розгромив київський "Арсенал"

12.04.2009 17:51 343 0
"Шахтар" розгромив київський "Арсенал"

Мірча Луческу вирішив на матч чемпіонату України з "Арсеналом" виставити напіврезервний склад. Але вже після першого тайму, у якому "гірники" не змогли створити майже нічого, випустив Гладкого та Фернандіньо. Швидкий гол першого з них і вирішив долю поєдинку.

Зрозуміло, що "Шахтар" володів ініціативою весь перший тайм. "Арсенал" у цьому матчі був відвертим аутсайдером. Проте створити потенціально небезпечних моментів "гірникам" створити так і не вдалося за перші 45 хвилин. Можна пригадати дальні удари Вілліана (Рева взяв), Срни (у стінку зі штрафного) і Левандовскі (влучив у захисника) та ще декілька прострільних передач і навісів з флангів. Але стовідсоткового шансу донеччани так і не створили.

Моменти ж киянам створювали самі господарі. Одного разу не втримали Мазілу і той вибіг на ворота П'ятова, але перекинув як воротаря, так і ворота. А ще раз "Шахтарю" пощастило, що нікого із нападників "Арсенала" не було у штрафному майданчику, коли справа подав Мазілу, а П'ятов махнув рукою повз м'яч. Під кінець тайму Шершун, пробиваючи з-за меж штрафної, поцілив у захисника "помаранчево-чорних". На тому команди й пішли на перерву.

Тайм другий розпочався набагато веселіше. Уже на другій хвилині Срна потужно пробивав по воротах Реви, але не влучив. А на 51 хвилині спрацювала заміна Луческу. Вілліан на правому фланзі атаки обіграв трьох гравців гостей і віддав пас у штрафний майданчик на Гладкого, який вийшов у перерві. Олександр другим дотиком з гострого кута точно пробив у дальню "шістку" воріт.

"Шахтар" продовжував свої атаки, не даючи "Арсеналу" підійти до своїх воріт. На 55 хвилині Кучер після подачі з кутового залишився сам на дальній стійці і мав шанс переправити м'яч у сітку, але чудово зіграв Рева. Проходить ще сім хвилин і вже Морено після кутового пробив у поперечину. Ще через чотири хвилини зовсім трохи у площину воріт не влучив Гладкий.

А на 73 хвилині Левандонвскі подвоїв рахунок. Після подачі з кутового Маріуш потужно пробив головою і м'яч від поперечини та голови гравця "Арсеналу" залетів у сітку. Через три хвилини Рева здійснив сейв, перевівши м'яч на кутовий після удару Вілліана. Ще дві хвилини проходить і "Шахтар" забиває третій гол, щоправда арбітри його не зарахували, показавши, що м'яч вийшов на кутовий. А після цього ж кутового "гірники" все-таки забили забили без порушень правил. Жадсон з кута штрафного майданчика надіслав м'яч майже у дальню "дев'ятку".

В "Арсенала" ще було два шанси, щоб відквитати один м'яч. Але ні Симоменко, ні Мазілу зробити цього не змогли. Симоненко не влучив у пусті ворота після того, як знову на виході помилився П'ятов, а Мазілу вийшов віч-на-віч і пробив дуже невдало.

Так матч і закінчився з рахунком 3:0 і донеччани у хорошому настрої відправляються до Франції, де у четвер зіграють повторний чвертьфінальний матч Кубку УЄФА з "Марселем".

"Шахтар" - "Арсенал" 3:0 (0:0) 

Голи: 1:0 - Гладкий (51), 2:0 - Левандовскі (73), 3:0 - Жадсон (79)

"Шахтар": П'ятов, Срна, Кучер, Чижов (Фернандіньо, 46), Шевчук, Левандовскі, Дуляй, Вілліан, Жадсон, Кастільо (Гладкий, 46), Морено (Селезньов, 68)

"Арсенал": Рева, Матюхін, Хомин, Симоненко, Євсєєв, Єщенко, Шершун, Гусєв (Жоземар, 61), Закарлюка (Джакобія, 75), Литовченко, Мазілу

Коментарі ()