Головне

У Донецьку запустили годинник, який відраховує дні до Євро-2009

12.04.2009 15:12 348 0

У Донецьку пущено годинник, який відраховує дні до Євро-2009. Як повідомляє ukrinform.ua, у неділю, 12 квітня, він стартував з позначки у 100 днів. Футбольний хронометр розмістився на фасаді готелю "Атлас", який зовсім скоро прийме у себе штаб-квартиру УЄФА.

"Всього 4 роки тому наша область виграла тендер на проведення Євро-2009, - говорить Іван Гайворонський - перший віце-президент Федерації футболу Донецької області. - Сьогодні ж залишається всього 100 днів. Проведено дуже велику роботу з підготовки турніру, який відбудеться у містах Донецьку та Маріуполі. По чотири команди в кожному місті гратимуть за круговою системою, а фінал відбудеться у Донецьку на РСК "Олімпійський" 2 серпня. Вже 12 червня відбудеться жеребкування цього турніру, яке визначить суперників нашої збірної".

Як відзначив Олександр Зв'ягинцев - майстер спорту, бронзовий призер Олімпійських ігор у Монреалі, Донецьк вже давно живе підготовкою до Євро-2009 та Євро-2012. На сьогодні усі футбольні арени і поля для тренувань готові прийняти команди, які приїдуть до Донецька та Маріуполя. Залишаються питання охорони громадського порядку, у цьому Донецькій області допоможуть зарубіжні спеціалісти. Необхідно також підготувати аеропорти і вокзали. На думку Олександра Зв'ягинцева, готелі Донецька та Маріуполя зможуть на гідному рівні прийняти Євро-2009.

Коментарі ()