Головне

"Челсі" б'є "Ліверпуль" на "Енфілді". ВІДЕО

08.04.2009 23:59 572 0
"Челсі" б'є "Ліверпуль" на "Енфілді". ВІДЕО

У п'ятому поспіль розіграші Ліги Чемпіонів доля зводить англійські "Ліверпуль" і "Челсі". Усе розпочалося з сезону 2004/05, коли ці команди грали між собою у півфіналі. Тоді у Лондоні матч завершився нульовою нічиєю, а у Ліверпулі господарі перемогли завдяки єдиному голу. Тоді ж "мерсисайдці" і Лігу Чемпіонів виграли. У фіналі вони програвали 0:3 "Мілану", але неперевершений Стівен Джеррард повів свою команду вперед і у підсумку в серії пенальті фортуна посміхнулася англійцям.

У сезоні 2005/06 "Челсі" та "Ліверпуль" грали у групі, де двічі зіграли у нульові нічиї і вийшли з групи. Знову у півфіналі жереб звів "червоних" і "синіх" наступного сезону. Команди обмінялися мінімальними домашніми перемогами, а у серії післяматчевих пенальті переміг "Лівер". Тоді у фіналі "мерсисайдці" знову грали з "Міланом", але цього разу програли.

І нарешті у минулому сезоні команди знову зіткнулися у півфіналі. І цього разу "Челсі" зміг-таки виграти і вийти у фінал, де вони програли "Манчестеру" у серії післяматчевих пенальті. У Лондоні "Ліверпуль" відстояв результативну нічию, але на своєму полі пропустив двічі (другий гол у додатковий час) і припинив виступи у найпрестижнішому турнірі Старого світу.

У сезоні 2008/09 доля звела ці дві англійські команді у чвертьфіналі. Перший матч команди грали у Ліверпулі, і розпочався цей поєдинок з двох стовідсоткових моментів у обох команд. І якщо свій момент Дрогба не використав (Калу вивів його віч-на-віч, але переграти Рейну івуарієць не зміг), то Фернандо Торрес забив. Арбелоа справа низом прострілив у штрафний майданчик, де іспанський нападник перебував сам і переправив м'яч повз Чеха.

І хоча поєдинок проходив на високих швидкостях наступного моменту довелося чекати майже двадцять хвилин, коли Малуда з лівого кута штрафного майданчика пробив повз дальню стійку. А через дві хвилини рахунок мав подвоюватися. Торрес обікрав не кого-небудь, а самого Лемпарда, і побіг до воріт Чеха, трохи зупинився у пробив на техніку у дальню "дев'ятку", але не влучив.

На 36 хвилині з лінії штрафної відправив м'яч вище воріт. А через дві хвилини рахунок став нічийним. "Челсі" заробив право на два поспіль кутових і з другої подачі (Лемпард навішував) Браніслав Івановіч, вигравши боротьбу за позицію у Хабі Алонсо, головою переправив м'яч повз голкіпера. А до гри Івановіча вважали ледь не найслабкішим у єдиноборствах у звітному поєдинку.

"Ліверпуль" розвів з центра поля і побіг вперед. Дірк Куйт обіграв захисника "Челсі" і вийшов віч-на-віч з Чехом, але чудово зіграв голкіпер, відбивши м'яч на кутовий. А завершився тайм ударом Джеррарда повз ворота.

Як завершився перший тайм, так і розпочався другий - Стівен Джеррард знову неточно пробив по воротах Чеха. "Сині" відповіли виходом один в один Дрогби, який на швидкості залишив позаду захисників. Дідьє пробив повз Рейну і м'яч летів у ворота, але в останній момент з лінії його виби Каррагер. Проходить дві хвилини і небезпечно здалеку пробиває Лемпард, щоправда, у руки Рейні. Через двадцять секунд віч-на-віч виходить уже Фернандо Торрес, але пробиває над поперечиною.

Команди і не думали заспокоюватися. І на 62 хвилині знову після подачі з кутового забиває свій другий м'яч Івановіч. Цього разу боротьбу Браніславу програв капітан "Ліверпуля" Стівен Джеррард. Господарі хотіли біло побігти вперед, але "Челсі" відразу їх "добив". Малуда з лівого флангу прострілив у воротарський майданчик, де Дрогба випередив двох захисників і точно пробив повз Рейну. 3:1 на користь "Челсі".

У "Ліверпуля" залишалося хвилин двадцять п'ять, щоб врятувати матч. Але "Челсі" так добре діяв у захисті та на контратаках, що рахунок, якби і змінився, то на корсить "синіх". Ще й Хіддінк збив темп гри своїми замінами. Більш-менш небезпечні моменти у "червоних" були у компенсований час, коли спочатку удар Торреса Чех взяв у руки, а потім витягнув м'яч майже з "дев'ятки" після пострілу Алонсо.

Зважаючи, на результат цього матчу, де "Челсі" не просто виграв, а тричі відзначився на полі суперника, то шансів у "Ліверпуля" на вихід у чвертьфінал майже не залишається. Але як би там не було, чекаємо на матч у відповідь за тиждень у Лондоні.

"Ліверпуль" (Англія) - "Челсі" (Англія) 1:3 (1:1)

Гол: 1:0 - Торрес (6), 1:1 - Івановіч (38), 1:2 - Івановіч (62), 1:3 - Дрогба (67)

"Ліверпуль": Рейна, Джеррард, Торрес, Рієра (Бенаюн, 68), Фабіо Ауреліо (Доссена, 75), Хабі Алонсо, Арбелоа, Куйт, Лукас Лейва (Бабел, 79), Каррагер, Шкртел

"Челсі": Чех, Івановіч, Е. Коул, Ессьєн, Лемпард, Дрогба (Анелька, 80), Баллак, Малуда, С. Калу, Террі, Алекс

Попередження: С. Калу (31), Террі (61), Фабіо Ауреліо (74)

Коментарі ()