Головне

Кубок УЄФА. "Металіст" виграє і вибуває ВІДЕО

19.03.2009 21:33 1246 0
Кубок УЄФА. "Металіст" виграє і вибуває ВІДЕО

Команди Мирона Маркевича та Юрія Сьоміна влаштували справжнє футбольне шоу із елементами трилеру на полі харківського "Металіста". Перше побачення українських команд у Кубку УЄФА і така напруга в обох матчах! Але про все по порядку.

Після перших двох дуелей "Динамо" та "Металіста" у чемпіонаті та Кубку УЄФА, де кияни виглядали якщо не на голову вище за харків'ян, то точно кращими у більшості компонентів гри, у шанси "Металіста" пройти далі вірилося важко. Передусім не на користь команди Маркевича говорила коротка, порівняно із віце-чемпіонами, лавка запасних, а також ігровий спад, який намітився саме після першої зустрічі із динамівцями - пішли невдачі у чемпіонаті, розгромив від "Шахтаря", і, зрештою, третє місце у турнірній таблиці національної першості.

Але "металісти" проявили справді залізний характер. Як ця команда відрізнялася від того "Металіста", який грав на харківському газоні на початку березня! "Металіст" показав, що може на рівних грати проти "Динамо" навіть за умови фори киян у один гол. Однак, і без відомого "сабівського" футбольного талану не обійшлося.

Про сам матч: кияни розпочали потужно і практично не давали шансів господарям у першій чверті гри. Запам'ятався вихід та удар Корреа - але, як уже відзначалося, Горяінов грав натхненно та й футбольна доля підігравала самовідданим діям харківської команди. Перший "свисточок" біля воріт Богуша стався на 25 хвилині, коли Девічу не вистачило зовсім трішки, щоб заколотити м'яч у правий кут воріт. А вже за кілька хвилин "Металіст", який на цей момент вже повністю контролював гру, забив. І як - Слюсар легенько потилицею зрізав м'яч після подачі Коельо.

Перший гол наче розбудив "Динамо", але знову ударам віце-чемпіонів або бракувало влучності, або помилки Горяінова. Тайм догравали у атаках господарів і контрвипадах гостей.

Друга половина зустрічі розпочалася досить очікувано - Юрій Сьомін кинув усі сили в атаку і ... пропустив. "Не забиваєш ти... " - старі футбольні істини спрацювали як по писаному. "Металіст", який не міг підійти на володінь Богуша, забив силами дальнього пострілу Коельо зі штрафного.

Для того, щоб відігратися, динамівцям знадобилося одинадцять хвилин. Перша ж метушня у штрафному господарів завершилася розстрілом воріт від Сабліча. "Металіст" одразу відповів тією ж монетою - після помилок захисту "Динамо" Слюсар робить дубль.

Варто зазначити, що на гру в цілому сильно вплинули заміни обох тренерів. Так Олійник виглядав значно краще за Девіча, а Нінковіч додав гостроти атакам киян на лівому фланзі. Олег Гусєв мав знімати усі питання щодо переможця двоматчевого протистояння, але не зміг переграти Горяінова. А вихід на поле "Металіста" Березовчук запам'ятає надовго, адже саме цей гравець команди Маркевича вивів київське "Динамо" у чвертьфінал Кубку УЄФА. Андрій зрізав м'яч у власні ворота після прострілу Нінковіча.

Власне, футбольна доля розставила все на свої місця, якби прикро це не було для вболівальників "Металіста". Адже якщо пригадати стійку після сам на сам та дальній постріл Алієва, прохід Гусєва, удари Кравця з обох флангів та вихід сам на сам Мілевського - "Динамо" заслужило на забитий гол і прохід у наступну стадію Кубку УЄФА. А "Металісту" є про що подумати у внутрішній першості - до "Шахтаря", який далі витрачатиме сили на Кубок УЄФА, всього два очки, а там, дивись, вже і Ліга Чемпіонів восени.  

1:0 - Слюсар (29)

2:0 - Кеольо (57)

2:1 - Сабліч (67)

3:1 - Слюсар (70)

3:2 - Березовчук (78, автогол)

Відео Террикон

Коментарі ()