Головне

Зіко: У "Шахтарі" головну роль відіграють легіонери

19.03.2009 09:23 328 0
Головну роль у грі донецького "Шахтаря" відіграють легіонери. Про це напередодні матчу у відповідь 1/8 фіналу Кубку УЄФА заявив головний тренер московського ЦСКА Зіко.

"Домашню перемогу з рахунком 1:0 можна оцінювати по-різному. З одного боку, у нас є перевага над суперником, нехай і мінімальна. З іншого - тепер має виступати поза рідними стінами. Я не стану прогнозувати, як будуть розвиватися події, оскільки звик жити реаліями. Шанси, безумовно, у нас є, і це головне. Сподіваюся, ЦСКА зуміє добути путівку в наступний етап", - сказав бразилець.

"Я знаю одне: якщо ми заб'ємо хоча б один гол, то практично напевно пройдемо далі. Нам, зрозуміло, не варто забувати про обережність, але команда в будь-якій ситуації має бути націлена на чужі ворота. Згадайте наш виїзний поєдинок проти "Астон Вілли". Англійці відразу ж спробували розчавити нас, однак ЦСКА остудив їх запал швидкими контратаками. Чи зможемо ми і в Донецьку зіграти так, велике питання. Однак команда буде переслідувати саме таку мету", - вважає Зіко.

Також бразильський наставник москвичів заявив, що вважає донецький клуб серйозним суперником.

"Мені до вподоби філософія донецького клубу, в складі якого зібрані футболісти, що люблять і вміють атакувати. Не приховую, в перші 25-30 хвилин московського матчу нам довелося дуже непросто. "Шахтар" володів ініціативою, позбавивши нас м'яча. Пізніше ми змогли переломити ситуацію і частину зустрічі провели дуже добре. Напруга, однак, все одно зберігалася до останніх хвилин. Добре, що зберегли ворота в недоторканності.

Як ми й передбачали, у чемпіонів України головну роль грають легіонери. При цьому команда добре організована і намагається нав'язати свою волю будь-якого супротивника. Найкраща характеристика "Шахтаря" - його виїзна перемога над "Барселоною" у нинішньому розіграші Ліги чемпіонів. Виграти на "Ноу Камп" в єврокубках, якщо я не помиляюсь, давно вже нікому не вдавалося.

Так, "Барса" виступала не кращим складом. Але й тих, хто тоді вийшов на поле, ще треба було обіграти. Каталонці сильні завжди, а надто вдома. Однак "Шахтар" демонструє атакувальний футбол проти будь-якого суперника. Так було, скажімо, в матчах з "Тоттенхем", що донецька команда перевершила за всіма параметрами. В загальному, можна сказати, що нинішній "Шахтар" - типова команда Мірчі Луческу, з роботою якого я чудово знайомий. Мені дуже подобається його стиль. Передусім він думає про те, як забити, а не про те, як не пропустити", - наводить слова тренера  "Спорт-Экспресс".

Коментарі ()