Головне

Почем футбол для народа?

18.03.2009 11:50 1176 0
Почем футбол для народа?
У всіх європейських країнах національні федерації допомагають організувати виїзди власних шанувальників футболу за найдешевшою ціною і чим більше їх буде, то краще.

В Україні ж все відбувається навпаки. На найближчий матч відбіркового турніру до ЧС-2010 з Англією шлях такий.

Туристична компанія "Спорт лайн тревел", що є туроператором Федерації футболу України пропонує два варіанти поїздки на один з вирішальних матчів для синьо-жовтих і далеко не дешеві.

Перший - з 31 березня по 2 квітня буде коштувати 1190 євро, де враховано авіаперпеліт, проживання в 2-місному номері в готелі в центрі Лондона (як заявили в туркомпанії), сніданок та квитки на саму гру Англія - Україна.

Другий - з 31 березня по 5 квітня буде коштувати 2345 євро, де все те ж саме, але є екскурсія до шотландського Единбурга з готелем (звичайно, у центрі міста).

Економ-пропозиціями у "Спорт лайн тревел" не опікуються...

Був ще один варіант поїздки до Англії на футбол. Отримуєш візу в далеко не демократичному посольстві Англії в Україні і вперед.

Вийде набагато дешевше і надійніше. Квиток на літак до Лондона з Києва і в зворотному напрямку від авіакомпанії Wizzair, якщо його забронювати раніше, то обійдеться 1300 гривень в обидві сторони.

Проживання в готелі Лондона в 3-місному номері - це 45 фунтів (526 грн) на добу за весь номер. До "Вемблі" легкою прогулянкою на своїх двох буде не більше 6 км.

Харчуватися в Лондоні доведеться за свої кошти, хоча те ж саме можна сказати і про клієнтів  "Спорт Лайн тревел", оскільки лондонським сніданком ситий не будеш.

Тепер ще одна витратна стаття поїздки - квитки на футбол. Шлях до них такий. ФФУ робить заявку на кількість квитків і отримує їх від Федерації футболу Англії. Наша ФФУ організація не прибуткова і займається продажем перепусток така "контора" як "Граємо за Україном разом" зі своїм надійним партнером "Спорт лайн тревел".

Якщо ви замовили квиток на гру Англія - Україна, то обійдеться він вам в 65 євро, а не по курсу НБУ. На самому квитку ціна - 49 англійських фунтів. При нескладному підрахунку маємо наступне. "Граємо за Україну разом" заплатило за квитки 573.3 гривень (49 фунтів, при курсу 11.7 гривень за фунт ), а вболівальникам продає по 702 гривні (65 євро, при курсу 10.8 за євро).

Знову нескладний підрахунок. На матч з Англією українська сторона замовила 1500 квитків і виходить, що на "рівному місці" компанія, що закликає грати за Україну разом заробила 187 500 гривень.

Для багатої людини переплата за квиток 125 гривень, можливо, і не така суттєва, але знаю хлопців, які, весь минулий рік збирали гроші, щоб підтримати синьо-жовтих на "Вемблі".

Ну і остання нескладна математична дія. Найдешевший тур від "Спорт лайн тревел" 1190 євро (дві ночі в готелі). Якщо ви ж все таки вирішили поїхати самостійно і пройшли всі етапи на шляху до "Вемблі", то тур-економ на одну людину буде вам коштувати: (1300 (квитки на літак) + 702 (квиток на матч) +  350 (проживання дві доби в готелі) = 2422 гривень.

Ділимо у співвідношенні до євро і виходить 224 євро. Також варто врахувати і плату в більше ніж в 700 гривень до посольства Англії. Приблизно буде 300 євро.

Порівнюємо з найдевшим туром туроператора від ФФУ. Виходить, що різниця майже в 900 євро. Чому б не зробити такий економ-тур для вболівальників? Навіть в часи кризи їх було на "Вемблі" чимало.

Так почем футбол для народа, Григорий Михайлович?

Коментарі ()