Головне

"Барса" оформила вихід у чвертьфінал за двадцять хвилин

11.03.2009 23:40 171 0
"Барса" оформила вихід у чвертьфінал за двадцять хвилин

Іспанська "Барселона" забезпечила собі вихід у чвертьфінал Ліги Чемпіонів уже наприкінці першого тайму повторного матчу з французьким "Ліоном". Після того, як на 43 хвилині Ето'О зробив рахунок 4:0 на користь іспанців, не було жодних сумнівів у тому, яка команда ввійде до вісімки кращих команд Європи. Французам потрібно було забивати, як мінімум, чотири м'ячі і не пропускати.

Команди розпочали матч обережно, придивляючись одна до одної. Тому за перші десять хвилин згадати нічого. Перший момент стався на 12 хвилині, коли проти Іньєсти порушили правила на лінії штрафного майданчика. Пробивав Хаві і влучив у стінку, від якої м'яч рикошетом ледве не опинився у воротах. "Барса" продовжувала натиск на ворота гостей. На 16 хвилині Іньєста пробив вище воріт. Згодом протягом однієї хвилини двічі у штрафному майданчику падав Ето'О, але свисток арбітра мовчав. "Ліон" відповів двома ударами повз ворота Едерсона та Бензема.

А на 25 хвилині "Барселона" вийшла вперед. Маркес зі своєї половини поля віддав точну передачу на хід Анрі, і француз спокійно обіграв голкіпера гостей. А через дві хвилини Тьєррі зробив дубль. Хаві на підступах до штрафного майданчика віддав м'яч наліво на вільного Анрі, і нападник вдруге пробив Льоріса.

Відійти від шоку "Ліону" не вдалося. Іспанці продовжували контролювати гру і на 40 хвилині рахунок став уже розгромним. Мессі спокійно пройшов по правому фланзі, обігравши двох захисників, увійшов до штрафної, зіграв у стінку з Ето'О і пробив повз воротаря французів. А ще через три хвилини забив вже й сам Ето'О. Камерунець отримав передачу від Анрі у центрі штрафного майданчика, одним дотиком обіграв захисника і відправив четвертий гол за спину Льоріса.

Щоправда, через хвилину французи відквитали один гол. "Ліон" розвів м'яч з центра поля і відразу пішов на ворота Вальдеса, де вдалося заробити кутовий. Подачу з кута поля точним ударом у дев'ятку завершив Макун. За рахунку 4:1 на користь "гранатово-синіх" команди і вирушили на перерву.

Другий тайм розпочався надією на позитивний результат у "Ліона". Дельгадо обікрав Піке справа і прострілив у штрафний майданчик "Барси", Бензема м'яч пропустив, а Жуніньо спіймав на протиході голкіпера іспанців і скоротив рахунок до двох м'ячів. Але більшого досягнути у цьому матчі французам не вдалося. А каталонці збільшили розрив у рахунку вже у компенсований арбітром час, коли відзначився Кейта.

Але іспанці мали вдостатньо моментів, щоб зробити рахунок ще розгромнішим. На 59 хвилині, наприклад, знову віч-на-віч з голкіпером вийшов Анрі, але йього разу обіграти Льоріса Тьєррі не зміг. Були ще удари у Ето'О, Хаві, Дані Алвеса, але забити "Барса" більше не змогла. А у "Ліона" запам'яталися численні положення поза грою, особливо у Бензема.

Каталонці спокійно вийшли до чвертьфіналу і тепер чекатимуть 20 березня, коли відбудеться жеребкування і вони дізнаються наступного суперника. А "Ліон" знову довів, що дійти до вирішальних стадій найпрестижнішого турніру Старого світу їм не вдається.

"Барселона" (Іспанія) - "Ліон" (Франція) 5:2 (4:1)

Голи: 1:0 - Анрі (25), 2:0 - Анрі (27), 3:0 - Мессі (40), 4:0 - Ето'О (43), 4:1 - Макун (44), 4:2 - Жуніньо (48), 5:2 - Кейта (90+4)

Вилучення: Жуніньо (90)

"Барселона": Вальдес, Дані Алвес, Піке, Маркес, Сілвіньо, Туре, Хаві, Іньєста (Глєб, 90+2), Ето'О (Кркіч, 88), Мессі, Анрі (Кейта, 75)

"Ліон": Льоріс, Клерк (Бодмер, 46), Кріс, Бумсонг, Гроссо, Макун, Тулалан, Жуніньо, Едерсон (Кадер Кейта, 86), Дельгадо (Кальстрьом, 63), Бензема

Попередження: Кріс (13), Жуніньо (34), Анрі (45), Дельгадо (49), Гроссо (65), Макун (71)

Перший матч 1:1

Коментарі ()