Головне

Сирота хоче захистити неелітні ліги

07.03.2009 14:54 274 0

Президент ПФЛ Святослав Сирота ініціював розгляд питання про захист неелітних континентальних ліг під час Генеральної Асамблеї Асоціації європейських професіональних ліг, що пройшла в столиці Данії - Копенгагені.

Як повідомляє ПФЛ, мова ведеться не лише про другі та треті дивізіони, а й про перші, котрі не мають суттєвого фінансового та маркетингового підґрунтя в особі місцевих спонсорів. Тому президент ПФЛ запропонував Асоціації європейських професіональних ліг знайти для таких дивізіонів спільного потужного міжнародного спонсора.

Сирота виступив із доповіддю про ситуацію, що склалася в українському професіональному футболі у зв'язку з відокремленням першого вітчизняного футбольного дивізіону в окрему структуру та впливу кризових явищ на розвиток другого і третього ешелонів професіонального футболу України.

З метою підвищення статусу ЄПФЛ, значимості неелітних ліг та чемпіонатів Сирота виступив із трьома ініціативами, що були позитивно сприйняті. Постановою Генеральної Асамблеї ЄПФЛ ініціативи президента ПФЛ України включені до порядку денного засідання фінансового Комітету ЄПФЛ та Комітету з маркетингу та PR для опрацювання.

Наступна ініціатива Сироти - розгляд питання про включення чемпіонатів неелітних ліг до загального пакету, що продають топ-ліги.

Святослав Сирота також запропонував створити соціально-фінансовий Фонд Солідарності ЄПФЛ, який підтримуватиме найменш захищені професіональні ліги Європи. Питання наповнювання Фонду та схему розподілу коштів Святослав Анатолійович запропонував розробити фінансовому Комітету ЄПФЛ.

ПФЛ

Коментарі ()