Головне

Прем'єр-ліга. "Динамо" перемагає "Металіст" та йде у відрив. ВІДЕО

04.03.2009 20:02 708 0
Прем'єр-ліга. "Динамо" перемагає "Металіст" та йде у відрив. ВІДЕО

Вдалий виступ "Металіста" та "Динамо" у Кубку УЄФА призвів до того, що ці дві команди за три тижні мали зіграти між собою три матчі. Один у межах 18 туру чемпіонату України і два в 1/8 фіналу Кубка УЄФА. Розпочинали команди свою дуель матчем Прем'єр-ліги у Харкові. До цього матчу на чолі таблиці було київське "Динамо", а "Металіст" йшов другим. Центральний матч туру і взагалі початку другої частини сезону. Мід командами було шість очок, а це означає, що перемогли б кияни і відстань від переслідувачів була б вже дев'ять пунктів. Переможе "Металіст" і відстань скорочується до трьох очок і боротьба за чемпіонство загострюється.

Загалом матч розпочався боротьбою у середині поля. Перший удар стався на шостій хвилині, коли Коельо пробив у руки Богушу. Після цього "динамівці" дещо затисли господарів біля їхніх воріт. Спочатку Кравець виходив на ворота Горяінова, голкіпер залишив воротарський майданчик і завадив точно пробити Артему. А на 16 хвилині рахунок було відкрито. Алієв пробив зі штрафного, і м'яч вийшов на кутовий, після подачі якого не то Михалик, не то хтось із захисників "Металіста" забив гол. Горяінов м'яч дістав, але вже за лінією воріт. А за суперечку з арбітром щодо правильності голу жовту картку отримав Ганчарчик.

Кияни, звичайно, відійшли до своїх воріт і діяи на контратаках. І це їм вдавалося. Пригадати до кінця тайму у харків'ян можна тільки небезпечний навіс зі штрафного, який кулаками відбив Богуш, і непризначений пенальті у ворота "Динамо". За хвилину до завершення першої половини гри Едмар отримав м'яч у штрафному майданчику гостей і впав після дотику з боку Вукоєвіча. Господарям здалося, що має бути одинадцятиметровий удар, але арбітр промовчав. Розпочалося заворушення, але це рішення Годуляна не змінило.

Другий тайм "Металіст" розпочав дуже потужно. За перші п'ять хвилин небезпечно пробив Коельо, а потім була дуже небезпечна прострільна передача справа, але ніхто з нападників "жовто-синіх" не зміг переправити м'яч у ворота. А завершився цей натиск вилученням... у складі "Металіста". Від воріт "динамівці" відправили м'яч на половину поля харків'ян, а там Кравець поборовся з Папою Гуйє і захисник порушив правила. Годулян розцінив це порушення як фол останньої надії і показав червону картку захиснику. Гравці господарей протестували проти такого рішення, але нічого не залишалося їм, як продовжувати боротьбу вдесятьох.

І варто відзначити, що боролися "жовто-сині" до останнього. Навіть після другого пропущеного голу, коли Кравець вийшов віч-на-віч з Горяіновим і переграв того, харків'яни не опустили руки і продовжували атакувати. Було кілька небезпечних ударів і подач, але у підсумку матч завершився перемогою киян, які відірвалися від "Металіста" на дев'ять очок і боротьба за чемпіонство потихеньку згасає.


"Металіст" - "Динамо" 0:2 (0:1)

Голи: 0:1 - Михалик (16), 0:2 - Кравець (69)

Вилучення: Папа (53)

"Металіст": Горяінов, Ганцарчик, Папа, Обрадовіч, Майдана, Слюсар (Конюшенко, 76), Валяєв, Бордіян (Асеведо, 66), Едмар, Коельо, Рикун (Березовчук, 55)

"Динамо": Богуш, Несмачний, Каддурі, Бетао, Михалик, Корреа (Гусєв, 87), Вукоєвіч, Єрьоменко, Алієв (Кравченко, 71), Мілевський (Сабліч, 82), Кравець

Попередження: Ганцарчик (17), Майдана (33), Едмар (45), Каддурі (63), Слюсар (72), Березовчук (83)

Коментарі ()