Головне

"Харків" хоче скасувати програний "Арсеналу" матч

02.03.2009 21:37 279 0
Футбольний клуб "Харків" заявляє про низку грубих порушень під організації матчу 18 туру прем'єр-ліги України із київським "Арсеналом" та вимагає визнати матч таким, що не відбувся.

Нагадаємо, матч проходив на штучному полі тренувальної бази "Динамо" у Конча-Заспі.

"Делегат ФФУ просто зобов'язаний був скасувати поєдинок через порушення цілої низки статей Регламенту Прем'єр-Ліги", - заявляє харківський клуб.

"Достатньо було навіть однієї Статті 8, пункту 3, відповідно до якої на полях навчально-тренувальних баз ЗАБОРОНЕНО проводити матчі Прем'єр-Ліги", - йдеться у заяві.

За інформацією "Харкова", регламент наказує команді-господарю за 6 днів до матчу надіслати факс на ім'я гостьової команди з зазначенням поля, де відбудеться матч.

"Факс від "Арсеналу" дійсно прийшов. Але не за 6 днів до гри, а набагато пізніше - у четвер, 26 лютого, о 16 годині 07 хвилин. При цьому в ньому було зазначено, що матч відбудеться у Борисполі".

"А чого вартий пункт Регламенту, згідно з яким, матчі повинні проводитися на сертифікованих стадіонах?! Не через це ФК "Харків" змушений проводити свої матчі у Сумах. Виходить, для одних команд закон писаний, а для інших", - пише харківський клуб.

На думку представників ФК "Харків", штучне поле у Конча-Заспі навряд чи має ліцензію ФІФА, а саме за наявності такої на штучних полях можна проводити матчі Прем'єр-Ліги.

"Викликають крайнє здивування дії делегата ФФУ. У його прямих обов'язків, як мінімум, перевірити документи стадіону і переконатися, що він ліцензований для проведення матчів Прем'єр-Ліги. Природно, не було ні такої перевірки, та й звідки бути, власне, документам.

При такому підході до справи початок передматчевої наради об 11.00 ранку замість 10.00 - це дрібниці. А те, що на ній не було ні представників дирекції стадіону, ні органів внутрішніх справ, медичної допомоги та пожежної охорони, як цього вимагає Регламент - так це просто нісенітниця" - йдеться у листі.

"У Регламенті Прем'єр-Ліги є чітка Стаття 38, пункт 8, який приписує делегати ФФУ у разі серйозних порушень Регламенту прийняти рішення про скасування матчу, попередньо повідомивши про це Прем'єр-Лігу. Саме цим пунктом делегат і повинен був керуватися. Але це якщо керуватися буквою закону.

Але, виходить, в українській Прем'єр-Лізі команди діляться на рівних і тих, хто рівніше. Ось цікаво, що й від кого одержав би вказівки делегат ФФУ, у випадку якщо б подібне свавілля відбувався не по відношенні до "Харкова", а якоїсь з топ-команд?"

Коментарі ()