Головне

Україна здолала Словаччину у товариському матчі на Кіпрі

10.02.2009 21:23 903 0
Україна здолала Словаччину у товариському матчі на Кіпрі

Свій перший матч на дванадцятому Міжнародному турнірі на призи Футбольної асоціації Кіпру збірна України виграла. Суперником "жовто-синіх" була команда Словаччини. Таким чином після цієї перемоги українці завтра у фіналі змагання зустрінуться із сербами, які перемогли господарів збірну Кіпру 2:0.

До того, як перейти безпосередньо до матчу, хотів би висловити своє незадоволення початком зустрічі. Перед поєдинком, як відомо, мають пролунати гімни обох країн, які беруть участь у протистоянні. Так от, гімн Словаччини пролунав, а "Ще не вмерла Україна..." вболівальники на трибунах і біля телеекранів так і не дочекалися. Цікаво послухати вибачення організаторів і причину, чому так трапилося. А то так якось негарно...

Сам матч розпочався неквапливо, хоча і зі швидкого голу. Довга позиційна атака українців завершилася точним ударом Валяєва з лінії штрафного майданчика у кут воріт словаків. Пас віддав Алієв. А до цього команди мали по одному небезпечному штрафному - в України Алієв пробив вище воріт, а у Словаччини Шкртел переправляв навіс партнера, щоправда також вище.

Хоча рахунок і був відкритий, та ні словаки не поспішали бігти відігруватися, ні українці не намагалися подвоїти рахунок. А потім у середині тайму у підопічних Михайличенка було відразу три шанси збільшити перевагу: Валяєв здалеку добре приклався до м'яча, але по воротах не влучив, потім Кравченко з лінії штрафного пробив у руки Сенецкі, і нарешті зліва небезпечно прострілював Несмачний, але Селезньов випередити голкіпера не зміг.

У Словаччини особливих шансів не було, але своїх єдиним більш-менш нормальним вони скористалися. За хвилину до перерви Віттек отримав м'яч у штрафному майданчику, перебуваючи спиною до воріт і під опікою Михалика, зміг розвернутися і точно пробити у ліву від Шовковського дев'ятку. Рахунок став нічийним і команди пішли на перерву.

Не пройшло й однієї хвилини у другому таймі, як Україна знову повела. Алієв віддав наліво на хід Мілевському, який дійшов до лицьової лінії і елегантно навісив точно на голову Селезньову, який і переправив м'яч у сітку.

Словаччина притисла українців до своїх воріт і у середині другого тайму знову зрівняла рахунок. Хамсік, який незадовго до того вийшов на поле, після кутового скористався помилками "жовто-синіх" і пробив Шовковського. До кінця матчу у словаків можна пригадати лише один момент. Тоді Шестак пробив з-за меж штрафної і майстерність довелося показувати Шовковському, який у чудовому стрибку відбив м'яч.

А от у українців було достатньо шансів для здобуття перемоги. Спочатку Мілевський пробивав після подачі кутового - не вистачило кількох сантиметрів. Згодом Алієв увірвався у штрафний майданчик і пробив у руки голкіперу. Після іще одного кутового пробивав Ротань - знову чудово зіграв Сінецкі.

І все-таки Україна здобула перемогу. Артема Мілевського штовхнули у штрафному майданчику Словаччини і арбітр показав на пенальті. Сам же Артем і забив, принісши перемогу своїй команді.

Фінальний матч відбудеться завтра, 11 лютого, о 19 годині за київським часом.

Україна - Словаччина 3:2 (1:1)

Голи: 1:0 - Валяєв (9), 1:1 - Віттек (44), 2:1 - Селезньов (46), 2:2 - Хамсік (69), 3:2 - Мілевський (83 пен)

Україна: Шовковський, Несмачний, Михалик, Чигринський, Мандзюк (Пашаєв, 46), Валяєв (Тимощук, 77), Ротань, Алієв, Кравченко (Калиниченко, 77), Мілевський, Селезньов (Гоменюк, 66)

Словаччина: Сенецкі, Шкртел, Пекарік (Штівар, 84), Дюріца, М. Чех, Штрба (Хамсік, 57), Пецалка (Куцка, 57), Козак (М. Петраш, 81), Обжера (Стох, 70), Шестак, Віттек

Попередження: Кравченко (56), Чигринський (68)

Коментарі ()