Головне

"Ювентіні" вийшли на першу позицію Серії "А"

24.01.2009 22:39 543 0
"Ювентіні" вийшли на першу позицію Серії "А"

Минулого туру в Римі обірвалася фантастична переможна серія туринського "Ювентусу". Втім, навіть в італійській столиці "стара синьйора" могла сподіватися на позитивний для себе результат.

Багато було точок зору перед грою з флорентійський клубом. Все-таки зустріч обіцяла бути цікавою, особливо після того, як підопічні Чезаре Пранделлі програли дві поспіль гри в чемпіонаті. Якщо поразку від "Мілану" багато фахівців вважали передбачуваною, то невдача у грі з "Лечче" сильно вдарила по авторитету "фіалок".

З урахуванням втрат Мохаммеда Сіссоко і Крістіано Молінаро (два гравці з оборонними функціями відбувають дискваліфікацію після жовтих карток в Римі), гру з "Фіорентіною" для "Ювентусу" ніяк не можна було назвати легкою прогулянкою.

Альберто Джілардіно свій перший офіційний м'яч за нову команду після переходу з "Мілану" забив саме у ворота "старої синьйори". Нагадаємо, у першому колі команди у Флоренції розійшлися миром (1:1) завдяки забитому м'ячу Джілли.

Допомагав зірці синьо-гранатових балканець Йоветіч, румун Адріан Муту, як і раніше, травмований, а інших варіантів у Чезаре Пранделлі просто не було.

Перші хвилини матчу показали, що "фіалки" будуть грати максимально обережно. Гості не намагалися створювати конструктивних атак, а якомога швидше виносили м'яча подалі від своїх воріт. Але перший небезпечний момент в дебюті зустрічі створили саме синьо-гранатові. Йоветіч замикав головою передачу Сантани, але Буффон, який знову у "великій грі", без проблем впорався.

Вийшли вперед "ювентіні" на 20 хвилині матчу, і знову дивовижно зіграв Дель Пьєро. Сандро блискучим пасом з правого флангу вивів на ворота Маркізіо, той зблизився з Фреєм і поклав м'яча в дальній кут.

Вже на 33-й хвилині "Фіорентіна" зрівняла рахунок, але арбітр зафіксував оффсайд. Сантана головою пробив у поперечину, А Монтоліво добивав з-за меж карного майданчику. Після його удару Буффон не втримав м'яча, а Джіллардіно добив його у ворота. Момент дуже суперечливий, невідомо як там рефері побачив "поза грою".

За кілька хвилин до перерви могли подвоїти перевагу біло-чорні, але Фрей блискуче потягнув два удари поспіль від Маркьонні.

Друга половина приємно здивувала активністю гостей. Непоганим комбінаціям "фіалок" на початку тайму бракувало влучності в завершенні. На початку трьохходівку Йоветіч-Сантана-Джіла неточним ударом через себе завершив останній. Потім вже балканський форвард з вигідної позиції пробив повз ворота.

"Ювентіні" відповіли потужним ударом Григери з 25 метрів, але знову голкіпер гостей вкотре врятував ворота синьо-гранатових. Через кілька хвилин ворота "скуадри віолли" вже врятував Дель Пьєро. Після передачі Маркьонні досвідчений форвард з лінії воротарського пробив вище воріт!

Показовий момент трапився за участю Сандро трохи пізніше, коли він вже знаходився за межами поля. На знак "схвалення" своєї заміни він кинув клубну куртку. Більш небезпечних моментів у матчі не було.

На останніх хвилинах "фіалок" вистачило на "ненав'язливий" штурм із завершальним ударом Йоветіча, але Буффон парирував удар флорентийського форварда.

Залишається тільки сказати, що цим туром в Італії відкрився насичений футболом тиждень. За час тижневого відрізку всі клуби Серії А проведуть по три матчі в рамках національного чемпіонату. Тому через тиждень турнірна таблиця Серії А може виглядати зовсім інакше.

"Ювентус" - "Фіорентина" 1:0

Голи: Маркізіо (20)

"Ювентус": Буффон, Григера, Мельберг, Лєгроттальє, Де Чельє, Маркьонні, Маркізіо, Дзанетті (Поульсен, 89), Недвєд, Дель Пьєро (Джовінко, 77), Амаурі

"Фіорентина": Фрей, Дзаурі, Гамберіні, Кролдруп, Паскуаль, Гоббі (Кузмановіч, 46), Феліпе Мело, Монтоліво, Сантана (Бонаццолі, 72), Йоветіч, Джілардіно

Попередження: Григера (27) - Монтоліво (31), Мело (64)

Коментарі ()